INRICHTEN PROJECTADMINISTRATIE

Bij het inrichten van een projectadministratie zijn verschillende zaken belangrijk. In het verlengde van de subsidieaanvraag kan Schuurman & De Leeuw – wanneer de subsidie wordt toegekend – meedenken over de inrichting van de financiële- en projectadministratie. Wanneer de projectadministratie bij de start van het project gelijk goed en overzichtelijk wordt ingericht kan dit achteraf veel tijd besparen en kunnen vervelende verrassingen worden voorkomen.

Kostenplaatsen

Vaak is het verstandig om aparte kostenplaatsen te gebruik en deze in te richten per project. Ons advies luidt dan ook: boek een project op een aparte kostenplaats in de financiële administratie. Deze kostenplaatsen zijn eenvoudig en overzichtelijk uit te draaien vanuit de financiële administratie waarbij de projectmutaties in één overzicht te zien zijn. Dit hoeft dan niet meer buiten het financiële systeem om in Excel-sheets te gebeuren. Ook hiervoor geldt dat achteraf rechtzetten veel meer tijd, geld en ergernis kost dan wanneer alles aan de voorkant goed was ingericht.

Bij grotere projectorganisaties kan Schuurman & De Leeuw bovendien meedenken over financiële pakketten die wenselijk en werkbaar zijn voor dit type ondernemingen.

KUNT U FEEDBACK OF HULP GEBRUIKEN?

Wouter Noordman vertelt u graag meer over de ins en outs over het inrichten van een projectadministratie. Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking: 0317 – 413281, w.noordman@sedl.nl.

91% van onze klanten

Zou ons aanbevelen bij anderen!

Benieuwd naar wat S+DL voor u kan betekenen?

Neem contact op!