REFERENTIES

 

FUSIE EN OVERNAME

Orcon:

Madelon Voorhoeve, Directeur Orcon B.V. en Thercon B.V. deelt haar ervaring over de samenwerking met S+DL:

“In oktober 2015 leerde ik S+DL kennen op een event van de Rabobank in Ede. We werden aan elkaar voorgesteld en het klikte direct.
Niet alleen op het persoonlijke, maar juist ook op het inhoudelijke vlak. S+DL heeft veel kennis in huis die ik toentertijd lastig kon verkrijgen bij mijn voormalige accountantskantoor, terwijl die toch 3 keer groter zijn! Je moet dan denken aan: liquiditeitsprognoses, verschillende kengetallen die we per kwartaal toegestuurd kregen en kerngetallen waar je goed je business op kunt sturen en die verder gaan dan enkel omzet/kosten en marge.
Maar het meest intensieve traject dat we samen hebben doorlopen is de verkoop van onze aandelen in een deal met een grote internationale Franse speler. Daar kwam de kennis van Toine van Veenendaal ongelofelijk goed van pas. Zijn ervaring bij BDO en KPMG en zijn blik hoe je cijfers moet presenteren en interpreteren, zijn van onschatbare waarde. Wat dat betreft zeg ik ook vaak: “het heeft zo moeten zijn dat wij elkaar hebben ontmoet”.
Kortom S+DL is mijn/uw partner als u denkt aan een fusie of een overname”.

U-Protein Express BV:

Martin Hessing, CEO U-Protein Express BV:

“S+DL accountants en belastingadviseurs heeft U-Protein Express BV op uitstekende wijze bijgestaan tijdens de acquisitie door Immunoprecise Antibodies Ltd en heeft deskundig de financiële audits op zich genomen. Ook hun assistentie bij de due diligence en het vullen van de dataroom was essentieel. Ik kan dan ook van harte S+DL accountants aanbevelen bij internationale mergers en acquisities”.

ACCOUNTANCY

Noldus:

“Al meer dan tien jaar werken wij met Edwin Schuurman samen. Hij verzorgt voor ons de consolidatie van de jaarcijfers van alle buitenlandse vennootschappen in onze holding. De samenwerking verloopt heel plezierig. Met de mensen van Schuurman en de Leeuw hebben we in de loop van de jaren een echte vertrouwensband opgebouwd. Ze zijn deskundig, accuraat en no – nonsense. Dat past bij ons.”

Bril 29:

“Het contact met de mensen van Schuurman en de Leeuw verloopt lekker makkelijk. Het zijn hele open mensen en ik kom ze ook op de sportschool tegen. Voor mij is het een meerwaarde om te werken met een kantoor dat de lokale markt goed kent.” Aan het woord is Peter Willems, eigenaar van Bril 29 uit Wageningen.

“Al voordat kantoor Schuurman en de Leeuw werd opgericht, was ik klant bij Edgar de Leeuw. Hij geeft me goede uitleg en zinnige inzichten. Bijvoorbeeld over de omzetting van de VOF naar een BV. Samen met de belastingadviseur zetten ze dan helder alle voor- en nadelen op een rij.”

Elke drie maanden is er een overleg tussen deze ondernemer en de accountant. Peter Willems:“Ik vind het waardevol om te horen of dingen nog ‘in de pas’ lopen of dat ik moet bijsturen. Mijn accountant houdt constant de vinger aan de pols en dat geeft mij een gerust gevoel. We willen het beste voor elkaar en dat is de juiste basis voor samenwerking”.

FISCAAL ADVIES

Orthodontistenpraktijk Bonoort:

Voordat Margreet Claassen bij Schuurman en de Leeuw de leiding kreeg over de afdeling belastingadvies, maakte Katja van Oort van orthodontistenpraktijk Bonoort, al gebruik van haar expertise.

“Toen Margreet Claassen van een grote accountantsorganisatie overstapte naar dit compacte kantoor, ben ik direct mee verhuisd. We hebben al zoveel samen gedaan, dat ik niemand anders meer wil. Je groeit gewoon met elkaar mee en de persoonlijkheid van Margreet en haar collega’s past bij mij. Ik hoef nooit zelf ergens achteraan bij Schuurman en de Leeuw. Deskundige mensen ontzorgen mij, zodat ik me op mijn eigen vak kan richten.”

Op eigen initiatief heeft de afdeling belastingadvies van Schuurman en de Leeuw aan Katja van Oort een advies uitgebracht over een wijziging van de rechtsvorm.

“Een BV bleek voor mij zoveel fiscale voordelen te hebben, dat ik mijn eenmanszaak heb omgezet. Dat heeft heel wat voeten in de aarde, maar ik kreeg duidelijke overzichten en uitgewerkte stukken van Margreet. Ook met de bank en de notaris weten ze de zaken goed voor te bereiden. In feite hoefde ik alleen nog maar een handtekening onder de stukken te zetten. Ik kan erop vertrouwen dat ze mijn belangen altijd voor ogen hebben. Dat, in combinatie met de ‘klik’ die ik voel met de mensen van Schuurman en de Leeuw, maakt dat ik niet meer weg ga bij mijn accountantskantoor!”.

BEGELEIDEN START-UP

Stichting Startlife:

Gitte Schober, directeur van de Stichting Startlife kiest bewust voor een exclusieve samenwerking met Schuurman en de Leeuw.

“Bij de Stichting Startlife werken we uitsluitend met regionale, kleinere stakeholders. We vinden het belangrijk dat bedrijven geworteld zijn in onze regio. Schuurman en de Leeuw zat dichtbij ons netwerk, waardoor de keuze voor hen voor de hand lag. Het accountantskantoor heeft voor ons het grote voordeel dat ze gespecialiseerd is in AgroFood. Ze hebben veel ervaring met de begeleiding van jonge bedrijven. Dat maakt deze accountant echt een vakinhoudelijke partner.”

“Schuurman en de Leeuw is een kantoor dat ervaring combineert met durf. Zij zijn bereid om te investeren in onze starters en dat is soms best risicovol. Ze doen er alles voor om met ons mee te groeien en daar heb ik veel waardering voor. Zo hebben ze bijvoorbeeld trainingen en workshops ontwikkeld, maar ook geïnvesteerd in speciale software. Met de mensen van Schuurman en de Leeuw hebben we altijd een warm en persoonlijk contact. Het zijn hele benaderbare personen die midden in de gemeenschap staan.”

SCHUURMAN EN DE LEEUW
Nieuwe Kanaal 9-D
6709 PA Wageningen
Telefoon: 0317-413281
info@sedl.nl

91% van onze klanten

Zou ons aanbevelen bij anderen!

Benieuwd naar wat S+DL voor u kan betekenen?

Neem contact op!