De compensatieregeling kosten eHerkenning is een vergoeding voor de aanschafkosten van het Belastingdienst EH3 inlogmiddel. Alle organisaties die eHerkenning alleen nodig hebben voor het doen van hun belastingaangiften, kunnen gebruikmaken van de regeling. Ook jouw leverancier van eHerkenning kan jou informeren over de compensatie.

Heeft UWV een compensatieregeling voor werkgevers die eHerkenning eerst alleen voor UWV hebben aangeschaft?

UWV heeft geen compensatieregeling voor de aanschafkosten van eHerkenning. Ook niet voor gebruikers die het eerst alleen voor UWV hebben aangeschaft.

Wat kost eHerkenning?

Het ontwikkelen en beheren van een systeem om veilig in te loggen op online overheidsdiensten kost geld. De overheid heeft ervoor gekozen dat de erkende leveranciers en de gebruikers van eHerkenning de kosten betalen. De gebruikers zijn:

  • de organisaties die de diensten leveren waarvoor eHerkenning nodig is, zoals UWV en de Belastingdienst;
  • de organisaties die van deze diensten gebruikmaken, zoals werkgevers.

De prijs verschilt per leverancier. Bekijk het leveranciersoverzicht om een kosteninschatting te maken.

Vergelijk de leveranciers met elkaar en maak zelf een keuze. Voor meer informatie over de aanvraag kun je terecht bij jouw leverancier.

Waar vraag ik eHerkenning aan?

Je kunt de compensatie eHerkenning aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dit kun je digitaal doen door in te loggen met jouw Belastingdienst-EH3-middel. Een eHerkenningsmiddel is persoonsgebonden. Je zult dus bij de aanvraag altijd een aantal persoonlijke gegevens (bijvoorbeeld je naam) moeten opgeven.

Vragen

Mocht je vragen hebben of hulp nodig hebben bij de aanvraag, dan zijn Linda van Ginkel, Aliek Franck en Jody Vermaat je graag van dienst. Zij zijn te bereiken via 0317 – 413281.

Meer S+DL nieuws lees je hier.