Organisatoren die een evenement hebben moeten annuleren als gevolg van een evenementenverbod, kunnen subsidie aanvragen dat de kosten voor het organiseren van het evenement dekt. De Tijdelijke regeling subsidie evenementen COVID-19 is erop gericht dat de organisator van een evenement zijn toeleveranciers kan betalen voor zover hij daartoe privaatrechtelijk verplicht is. Lees wanneer je in aanmerking komt en hoe je de subsidieregeling evenementen kunt aanvragen.

Wanneer kom ik in aanmerking?

De subsidie wordt uitsluitend verstrekt voor een evenement dat:

  • van 1 juli 2021 tot en met 31 december 2021 gepland staat en;
  • dat geheel of gedeeltelijk in Nederland zou moeten plaatsvinden en;
  • als ten minste twee eerdere edities van het evenement geheel of gedeeltelijk in Nederland hebben plaatsgevonden en voor de vorige geheel of gedeeltelijk in Nederland gehouden of te houden editie van dat evenement een annuleringsverzekering met pandemiedekking was afgesloten.

Er wordt subsidie voor internationale sportevenementen verstrekt indien ten minste twee eerdere edities van het evenement hebben plaatsgevonden en voor de vorige gehouden of te houden editie van dat evenement een annuleringsverzekering met pandemiedekking was afgesloten.

Start subsidieregeling evenementen

De regeling treedt in werking met ingang van 18 juni 2021 en vervalt per 1 januari 2022 indien deze van toepassing blijft op subsidies die voor die datum zijn verleend.

  • Zou het evenement voor 1 oktober 2021 moeten plaatsvinden? Dien de aanvraag voor subsidie dan uiterlijk op 30 juni 2021 in.
  • Zou het evenement na 30 september 2021 moeten plaatsvinden? Dien de aanvraag voor subsidie dan ten minste 3 maanden voor de geplande datum van het evenement.

Subsidieregeling aanvragen

Hier lees je meer over de regeling en kan de subsidie worden aangevraagd. Heb je toch nog vragen over deze subsidie? Neem contact op met Margreet Claassen via 0317-413281. Zij helpt je graag verder. Meer S+DL nieuws lees je hier.