Als u nog geen aangifte heeft gedaan voor de vennootschaps- of de inkomstenbelasting, is het verstandig om dit zo snel mogelijk alsnog te doen. Door alvast een voorlopige aangifte in te dienen, kunt u voorkomen dat de Belastingdienst een rente van 4% of zelfs 8% in rekening brengt.

Bij het vaststellen van aanslagen inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting kan de Belastingdienst belastingrente in rekening brengen. De fiscus gaat hier onder meer toe over als u bepaalde termijnen voor het indienen van uw aangifte overschrijdt. Het gaat vaak om forse bedragen. Voor de inkomstenbelasting bedraagt de belastingrente namelijk minimaal 4%. Bij de vennootschapsbelasting gaat het zelfs om minimaal 8%.

Dien een voorlopige aangifte in

U kunt de kans op dit fiscale nadeel aanzienlijk verkleinen of zelfs wegnemen door tijdig aangifte te doen. Is een definitieve aangifte niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat uw jaarrekening nog niet definitief is? Dan biedt een voorlopige aangifte uitkomst. In alle gevallen geldt dat u geen belastingrente betaalt als de fiscus de uiteindelijke aanslag conform uw aangifte oplegt.

Belastingrente voorkomen
vennootschapsbelasting                     Dien uw aangifte 2018 in voor 1 april 2019
Inkomstenbelasting                            Dien uw aangifte 2018 in voor 1 mei 2019
Voorlopige aangifte                           Dien uw voorlopige aangifte in voor 1 mei 2019

Weet u zeker dat u voor 2018 moet betalen en heeft u nog geen voorlopige aanslag betaald? Wij vragen graag een voorlopige aanslag voor u aan zodat u geen onnodige rente betaald!