Ook rondom de invordering- en belastingrente is er inmiddels het een en ander veranderd door de uitbraak van het coronavirus.
De belastingrente begint onder de normale regeling te lopen vanaf een half jaar na afloop van het kalenderjaar. Voor de vennootschapsbelasting staat deze rente op 8% en voor de resterende belastingen 4%.
De invorderingsrente wordt geheven als u een aanslag niet op tijd betaald. Beide rentes worden door het coronavirus tijdelijk verlaagd naar 0,01% voor alle belastingen waardoor ondernemers op deze manier wat lucht krijgen. Vanaf 23 maart 2020 wordt de invorderingsrente verlaagd. De belastingrente wordt voor alle belastingen behalve de inkomstenbelasting vanaf 1 juni 2020 verlaagd. De verlaging van de belastingrente op de inkomstenbelasting gaat in vanaf 1 juli 2020. Het is nog onduidelijk hoelang deze tijdelijke verlaging geldt maar wij houden het in de gaten en informeren u bij eventuele veranderingen.

Heeft u vragen over dit onderwerp. Margreet Claassen vertelt u er graag meer over, zij is bereikbaar op 0317-413281 of per e-mail m.claassen@sedl.nl