Werkgevers wordt verzocht hun aangifte loonheffingen op tijd te versturen. Juist nu, tijdens de coronacrisis. Het UWV heeft de gegevens uit de aangiftes loonheffingen namelijk nodig voor de Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)-regeling. Dit noodfonds is bedoeld om werkgevers met omzetverlies te compenseren zodat zij hun werknemers kunnen doorbetalen. Als UWV ook de meest actuele gegevens uit uw aangifte loonheffingen heeft, krijgt u als werkgever snel waar u recht op hebt. Dit geldt ook voor uw werknemers die thuis komen te zitten, of ziek worden.

de Belastingdienst doet dus een beroep op u om gewoon uw aangifte loonheffingen te doen. Maar u hoeft deze nog niet te betalen, als u uitstel van betaling aanvraagt.

Bijzonder uitstel van betaling

De Belastingdienst heeft begrip voor de lastige situatie waarin veel werkgevers zich momenteel bevinden. Als u door het coronavirus in betalingsproblemen bent gekomen, kunt u bijzonder uitstel van betaling aanvragen.

Uitstel van aangifte

We hopen dat u uw aangifte loonheffingen gewoon op tijd kunt doen. Mocht dat nu echt niet lukken, vraag dan uitstel aan voor het doen van aangifte.
Stuur daarvoor een schriftelijk verzoek naar:
Belastingdienst
Postbus 8738
4820 BA Breda

Uiteraard kunnen u wij hier ook bij helpen, wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0317-413281 of per e-mail: info@sedl.nl

Bron: Belastingdienst