De jaarwisseling is altijd een mooi moment om zowel privé als zakelijk de balans op te maken. Was 2018 een goed jaar en zijn de doelstellingen gehaald? Wat gaat 2019 brengen op persoonlijk en zakelijk terrein? En nog veel belangrijker, hoe gaat u als ondernemer ervoor zorgen dat het komend jaar datgene gaat brengen wat u als doel heeft gesteld. Sommige ondernemers gaan op dergelijke momenten nadenken over een mogelijke verkoop van de onderneming. Een traject waarbij onder andere een goede voorbereiding, de juiste keuzes en de juiste expertise essentieel zijn.

Nog altijd is de overnamemarkt gunstig en zorgt de huidige economie voor het juiste klimaat. De markt biedt ruimte, geld en middelen om een onderneming te kunnen verkopen of te kopen. De afgelopen jaren waren gunstig voor de fusie en overname markt waarbij er een mooie stijging in overnameprijzen is gerealiseerd. Hoewel er signalen zijn dat de markt zich in 2019 wat meer zal gaan stabiliseren, zal 2019 nog vele kansen bieden voor ondernemers die besluiten hun onderneming te willen verkopen. Wellicht is 2019 wel het juiste jaar voor u als ondernemer om de verkoop te realiseren.

Wanneer het doel is de onderneming te verkopen, dan is de volgende vraag: Op welke wijze? Wordt er verkocht aan een strategische partij, een concurrent, een investeringsmaatschappij of aan een medewerker die al werkzaam is binnen de organisatie (management buy-out). De keuze of voorkeur voor het type koper zal effect hebben op het (onderhandelings)traject en de prijs. Het is derhalve essentieel deze opties goed te overwegen en voorafgaand de gewenste route uit te stippelen.

Kortom, denkt u aan de verkoop van uw onderneming of bent juist voornemens een onderneming te kopen en weet u niet goed waar te beginnen? Wij helpen u graag verder. Ons fusie & overname team heeft jarenlange ervaringen bij het begeleiden van ondernemers bij koop-/ verkooptrajecten en heeft vele nationale en internationale deals mogen begeleiden.

Wilt u eens vrijblijvend van gedachten wisselen en kennismaken, mail of bel Toine van Veenendaal of Gert Bloemendal. Wij kijken samen met u uit naar een mooi en ondernemend 2019!

Fusie en overname team S+DL