De Belastingdienst heeft een aantal zorgverleners een VAR-loon gegeven. Een deel van hen had een VAR-wuo of VAR-row. Deze VAR’s heeft De Belastingdienst gewijzigd in een VAR-loon.

Bent u een zorgverlener? En hebt u een VAR-loon gekregen of heeft De Belastingdienst uw VAR-wuo of VAR-row gewijzigd in een VAR-loon? Dan heeft de fiscus de werkzaamheden die u met tussenkomst van een zorginstelling of bemiddelingsbureau doet, beoordeeld als ‘werk in dienstbetrekking’. Hierbij hoort geen VAR-wuo of VAR-row, maar een VAR-loon. Meer informatie over de gevolgen voor u en uw opdrachtgever, vindt u bij Overzicht soorten Verklaring arbeidsrelatie (VAR).

U bent het niet eens met de VAR

Bent u het niet eens met de VAR die u hebt gekregen? Dan kunt u bezwaar maken.

U levert (ook) zorg aan particulieren

Levert u zorg aan particulieren zonder tussenkomst van een zorginstelling of bemiddelingsbureau? Dan kunt u voor deze werkzaamheden apart een nieuwe VAR aanvragen. De Fiscus beoordeelt dan welke VAR bij die werkzaamheden hoort.

U hebt rechtstreeks een contract met een zorgkantoor (Zorgpilot)

Doet u mee aan de Zorgpilot (u hebt rechtstreeks een contract met een zorgkantoor en dat contract voldoet aan de voorwaarden die in de Raamovereenkomst AWBZ zzp’er – Zorgkantoor staan)? Dan kunt u voor deze werkzaamheden apart een nieuwe VAR aanvragen. De fiscus beoordeelt dan welke VAR bij die werkzaamheden hoort.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van uw VAR-verklaring, dan assisteren wij u graag!