De vakantietijd is al bijna gearriveerd en voor sommigen zelfs al in volle gang. Hierbij komt de welbekende vakantiestress ook om de hoek kijken. Op het moment dat alle koffers moeten worden ingepakt begint het stressniveau op 1 en komen er nog vragen in je op als: “zullen de kinderen wel voldoende plekken hebben om zich te vermaken?” en “Heb ik wel genoeg zonnebrand ingepakt?”. Bob was ten slotte vorig jaar zo rood als een kreeft. Je probeert zo volledig mogelijk in te pakken met behulp van een inpakchecklist. Het stressniveau loopt verder op bij het moment van vertrek wanneer er van alles tegelijk door je hoofd schiet: “heb ik het gas wel uitgedraaid?” en “zitten alle kinderen in de auto?” (om een kleine “Home Alone” situatie te voorkomen). Op Schiphol heb je nog een kleine hartverzakking of de koffers wel allemaal onder de 23 kilo zijn. “Mevrouw wilde namelijk toch echt met alle geweld 8 paar schoenen meenemen.” Achter de douane ben je eindelijk toe aan een kop koffie en daalt het stressniveau beetje bij beetje. In het vliegtuig begint het vakantiegevoel dan eindelijk te komen. “Ben ik deze keer dan echt niets vergeten?” Om te voorkomen dat het stressniveau in het vliegtuig de pan uit rijst omdat u een fiscale deadline bent vergeten, heeft Schuurman en de Leeuw een korte fiscale vakantiechecklist opgesteld:

 • Heeft u aan de aangifte omzetbelasting gedacht welke voor 31 juli moet worden ingeleverd?
  Wanneer u moet betalen moet het bedrag voor 30 juli op de rekening van de Belastingdienst staan;Blog Vakantie modus aan S+DL
 • Denkt u aan het betalen van de loonheffingen over juni (voor 30 juli) en juli 2018 (voor 30 augustus)?
 • Wanneer u in de blokkeringsregeling valt en u helaas geen uitstel meer krijgt, moet uw aangifte inkomstenbelasting
  voor 2017 voor 1 september 2018 ingeleverd worden. Voor uw aangifte vennootschapsbelasting 2017 heeft u tot 1 november 2018 de tijd.
 • Als u in 2017 geëmigreerd of geïmmigreerd bent, moet u een m-biljet bij de Belastingdienst inleveren.
  Het inleveren van een m-biljet voor 2017 moet voor 1 juli aanstaande.
 • Heeft u het contract met uw arbodienst of bedrijfsarts aangepast naar aanleiding van de nieuwe Arbowet aan laten passen? Dit moet voor 1 juli a.s. gebeurd zijn. Lees voor meer informatie ons eerder geplaatste artikel.
 • Heeft u de subsidie praktijkleren aangevraagd? Dit kan tot 17 september a.s. Lees voor meer informatie ons eerder geplaatste artikel.
 • Denkt u aan de publicatieplicht van de ANBI’s waar voor 1 juli 2018 aan moet worden voldaan voor het boekjaar 2017? Lees voor meer informatie ons eerder geplaatste artikel.
 • Let op: het minimumloon stijgt per 1 juli 2018 weer. Voor de actuele bedragen kunt u contact opnemen met Linda of Patrick van onze salarisafdeling.

Mocht de situatie voorkomen dat u toch iets bent vergeten dan kunnen wij u van dienst zijn.
Wij zijn er om het op te lossen zodat u uiteindelijk met een gerust hart op vakantie kunt. Bent u niets vergeten? Dan kan eindelijk de vacation mood ON!