Mkb-ondernemers die in het eerste kwartaal van 2021 geraakt worden door de corona maatregelen, kunnen vanaf 15 februari 12:00 uur een aanvraag doen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL Q1 2021). De TVL-regeling staat open voor alle sectoren.

Branches

De uitbreidingen die op 21 januari door het kabinet zijn aangekondigd, worden later doorgevoerd. Denk hierbij aan de openstelling van de TVL-regeling voor grotere bedrijven, de verlaging van de vaste lasten drempel en het hogere subsidiepercentage. Er volgt een verlenging en verhoging van de voorraadsubsidie voor verplicht gesloten detailhandel. Voor de reisbranche komt een eenmalige opslag om te helpen met het betalen van de annuleringskosten. Voor de land- en tuinbouw sector komt een opslag voor speciale kosten voor het in leven houden van dieren en gewassen, zoals dierenvoer.

Tegemoetkoming Vaste Lasten Evenementenbranche voor Q4 2020

Ondernemers in de evenementenbranche zijn voor een groot deel afhankelijk van hun omzet in de zomermaanden. Daarmee kunnen zij de stillere wintermaanden overbruggen wanneer er weinig evenementen zijn. Door de coronabeperkingen hebben deze ondernemers veel omzet in de zomer gemist. Vaak kunnen deze ondernemers geen gebruik van de TVL-regeling. Enerzijds omdat de TVL-regeling gebaseerd is op de omzet en vaste lasten van hetzelfde kwartaal van het jaar daarvoor. Anderzijds omdat de omzet in de evenementenbranche vaak sterk seizoengebonden is.

Aanvraag doen

Ondernemers uit de evenementenbranche die aan de voorwaarden voldoen, kunnen vanaf 18 februari 12:00 uur tot 18 maart 17:00 uur een aanvraag doen voor de Evenementenmodule Q4 2020. De ondernemer ontvangt 33,3% van de TVL subsidie in de zomer van 2020, met een minimum van 750 euro en maximum van 16.667 euro. De opening van de evenementenmodule voor Q1 2021 wordt in maart verwacht. Meer informatie over de TVL vind je hier.

Vragen?

Heb je vragen over het dit artikel? Neem dan direct contact op met onze belastingadviseurs Margreet Claassen en Mariëlle van Bentum via 0317 – 413281. Meer nieuws omtrent het coronavirus lees je hier.