Onlangs is bekendgemaakt dat de terugbetalingsregeling voor belastingschulden waarvoor in verband met de coronacrisis bijzonder uitstel van betaling is verleend, wordt verruimd.

Staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief heeft bekendgemaakt dat ondernemers die in verband met de coronacrisis uitstel van betaling voor belastingschulden hebben gekregen, langer de tijd krijgen om deze belastingschulden terug te betalen. Er was eerst een terugbetalingstermijn van 24 maanden voorgesteld. Deze is nu verruimd tot 36 maanden. Bovendien is de startdatum van de terugbetalingsregeling opgeschoven van 1 januari 2021 tot 1 juli 2021.

Ondernemers die al eerder bijzonder uitstel van belastingbetaling hebben aangevraagd, krijgen nog tot 1 januari 2021 (in plaats van 1 oktober 2020) de tijd om dit betalingsuitstel te verlengen.

Bij uitstel van betaling is invorderingsrente verschuldigd maar om ondernemers niet op kosten te jagen, blijft de invorderingsrente tot en met 31 december 2021 gehandhaafd op 0,01%.