Met ingang van 1 januari 2022 wordt in het kader van de loonbelasting een nieuwe gerichte vrijstelling ingevoerd voor vergoeding voor thuiswerkkosten: de zogeheten thuiswerkvergoeding.

€ 2,- per dag

Vanaf volgend jaar mag de werkgever aan werknemers een onbelaste thuiswerkvergoeding van € 2 per dag verstrekken. Dit bedrag wordt de komende jaren geïndexeerd. Het blijft mogelijk om een onbelaste reiskostenvergoeding te verstrekken, voor alle dagen dat de werknemers niet thuiswerken. Het is echter niet toegestaan om de werknemer voor dezelfde dag zowel de onbelaste thuiswerkvergoeding als een onbelaste reiskostenvergoeding in verband met woon-werkverkeer te vergoeden.

Zakelijke reiskosten

Het is wel toegestaan om de werknemer voor dezelfde dag, naast de onbelaste thuiswerkvergoeding, een onbelaste vergoeding te geven voor andere reiskosten dan in verband met woon-werkverkeer.

Daarnaast is het mogelijk om voor zowel de reiskosten als de kosten voor thuiswerken een vaste onbelaste kostenvergoeding te geven aan de hand van de vaste afspraken die met de werknemer gemaakt zijn over de verhouding tussen het aantal dagen thuiswerken en het aantal kantoordagen.

Vragen

Voor vragen over de thuiswerkvergoeding neem je contact op met Linda van Ginkel via 0317 413 281. Meer S+DL nieuws lees je hier.