Ondernemers die direct geraakt zijn door de coronamaatregelen kunnen vanaf dinsdag 30 juni de Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) aanvragen. Die biedt een tegemoetkoming van maximaal € 50.000 voor de periode van juni tot en met september.
De bijdrage is afhankelijk van de omvang van het bedrijf, de hoogte van de vaste kosten en de mate van omzetderving. Aanvragen kan via rvo.nl/tvl.

De TVL komt bovenop de NOW-regeling voor loonkosten en is een belastingvrije tegemoetkoming om vaste materiële kosten te kunnen betalen. Voorwaarde is dat een bedrijf van juni tot en met september 2020 minimaal 30% omzetverlies lijdt en dat het aandeel vaste lasten van de omzet minimaal € 4.000 is. Daarvan wordt maximaal 50% gecompenseerd, met een minimum van € 1.000 en een maximum van € 50.000. Aanvragen kan tot en met 30 oktober 2020.

In aanmerking voor de TVL komen de getroffen sectoren uit de eerdere TOGS-regeling. Dat zijn bedrijfstakken die last hadden van gedwongen sluiting (zoals horeca en evenementen), contactberoepen en de reisbranche. Ook kleinere MKB-winkeliers in voedsel en dienstverlening en leveranciers van cafés en restaurants en evenementen vallen onder de regeling.

Deze aanvraag kan ingediend worden door middel van E-herkenning. Deze kunt u zelf aanvragen via deze link.