Er is dit jaar weer subsidie beschikbaar voor particulieren die een elektrische auto aanschaffen. Alleen de eerste 277 aanvragen worden gehonoreerd. Dus wees er snel bij!

Subsidie alleen voor particulieren

De subsidie is alleen bestemd voor particulieren. Ondernemers kunnen de subsidie weliswaar ook aanvragen, maar zijn dan verplicht de auto in privé te houden.

De subsidie bedraagt € 4.000 voor een nieuwe elektrische auto en € 2.000 voor een gebruikte. Vanwege de vele aanvragen van vorig jaar is er nu nog maar ruim € 1,1 miljoen beschikbaar voor nieuwe elektrische auto’s. Dit betekent dat slechts 277 aanvragen gehonoreerd worden.

Wees er snel bij

Als je die subsidie voor een nieuwe elektrische auto wil hebben, moet je wel opschieten. Op de site rvo.nl wordt dagelijks vermeld of er nog subsidie beschikbaar is. Je kunt aan de site echter geen rechten ontlenen, omdat de stand van zaken per seconde kan wijzigen. Heb je een aanvraag ingediend maar is het beschikbare budget op? Dan wordt jouw aanvraag afgewezen. Gezien het beperkte budget is het raadzaam jouw aanvraag zo snel mogelijk in te dienen.

Let op!

Je komt alleen in aanmerking voor subsidie in 2021 met een koop- of leaseovereenkomst die je hebt afgesloten op of na 1 januari 2021. De datum waarop je de koop- of leaseovereenkomst sloot is leidend. Ook mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2021 op jouw naam staan.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u sparren met een van onze deskundigen? Neem dan contact op met Mariëlle van Bentum of Margreet Claassen via 0318-413281. Zij staan u graag te woord.