De aangiftestorm is weer gaan liggen en inmiddels is de songfestivalgekte begonnen. De grote vraag die rijst is: “Gaat Duncan er dit jaar dan eindelijk voor zorgen dat Nederland wint?”. Het is Nederland sinds 1975 niet meer gelukt om te winnen op het Eurovisie songfestival. In de tussentijd is er veel veranderd op het songfestival en zijn de acts steeds extremer geworden.
Dit jaar wordt er op het songfestival zelfs een SM-achtige act uitgevoerd door IJsland. En ik dacht in mijn naïviteit dat het veel te koud was voor dat soort kleding in IJsland. Australië gaat op een andere toer en heeft een soort skydancer act waarbij de zangeres heen en weer wordt gezwaaid over het podium alsof er (bijna TE toepasselijk) geen zwaartekracht is. Om de rare acts af te sluiten heeft Portugal een act met metalen gezichtsplakkaten wat op een slecht snapchatfilter lijkt. En dat terwijl Portugal een paar jaar geleden het songfestival zelfs nog heeft gewonnen. Al heeft iedereen commentaar op de repetities van Duncan, hij zou naar mijn mening van deze acts zelfs nog winnen al zou hij de indianentooi van Joan (uit 2012) opdoen samen met de vuilniszakjurk van Trijntje (uit 2015).

Op belastinggebied zijn er ook heel wat extreme en rare voorbeelden van belastingen te zien in de geschiedenis. Het betalen van belasting hebben we te danken aan de Romeinen. Julius Caesar had bedacht dat er een belasting op vrijgezel zijn moest worden geheven omdat dit volgens hem de bevolkingsgroei zou stimuleren. Keizer Nero heeft een belasting op urine ingevoerd omdat deze werd gebruikt voor het wassen van kleren, het poetsen van tanden en het looien van leer. In Maryland (USA) wordt er nog steeds een flush-tax geheven om overmatig doorspoelen van toiletten tegen te gaan. In Rusland is er in het verleden een belasting geheven op het dragen van baarden omdat het afscheren van baarden de modernisering ten goede zou komen. Ten slotte moet de Belastingdienst in Zweden goedkeuring geven voor het geven van een naam aan een pasgeboren baby. Daarbij mag je je baby in ieder geval geen Ikea noemen.

De raarste belastingen die wij in Nederland hebben, is de hondenbelasting en zelfs deze wordt door veel gemeenten al afgeschaft of bestaat discussie om deze af te schaffen. Dan vallen de belastingregels in Nederland nog best mee en zijn we eigenlijk best vanille (d.w.z. gewoon). Dat gewoon ook heel goed kan zijn, zien we aan de act van Duncan. Hij valt met zijn rustige en emotionele act in goede zin op tussen alle schreeuwerige optredens. Vanille is op zichzelf ook gewoon een lekkere smaak! Hierdoor heeft hij al veel fans op het songfestival en staan we momenteel op nummer 1 bij de bookmakers. Of Duncan er echt met de winst naar huis gaat daarvoor moeten we nog een paar dagen in spanning zitten. Go Duncan!