Na een intensief en uitdagend traject heeft de Franse industriële groep Atlantic 24% van de aandelen overgenomen van Orcon B.V. & Thercon B.V. in Veenendaal. De partijen hebben elkaar gevonden als strategische partners en opereren vanaf heden als één onderneming en gaan er samen voor om de ingezette groei op de Nederlandse en Belgische markt voor de woning- en utiliteitsbouw verder door te zetten.
Namens S+DL hebben Toine van Veenendaal RA en Margreet Claassen-Lamers RB, Orcon B.V. & Thercon B.V. bijgestaan als financieel- en fiscaal adviseur in het gehele onderhandelings- en due diligence traject. Voor nadere details omtrent deze mooie deal verwijzen wij naar het persbericht.

Madelon Voorhoeve, Directeur Orcon B.V. en Thercon B.V. deelt haar ervaring over de samenwerking met S+DL:

“In oktober 2015 leerde ik S+DL kennen op een event van de Rabobank in Ede. We werden aan elkaar voorgesteld en het klikte direct.
Niet alleen op het persoonlijke, maar juist ook op het inhoudelijke vlak. S+DL heeft veel kennis in huis die ik toentertijd lastig kon verkrijgen bij mijn voormalige accountantskantoor, terwijl die toch 3 keer groter zijn! Je moet dan denken aan: liquiditeitsprognoses, verschillende kengetallen die we per kwartaal toegestuurd kregen en kerngetallen waar je goed je business op kunt sturen en die verder gaan dan enkel omzet/kosten en marge.
Maar het meest intensieve traject dat we samen hebben doorlopen is de verkoop van onze aandelen in een deal met een grote internationale Franse speler. Daar kwam de kennis van Toine van Veenendaal ongelofelijk goed van pas. Zijn ervaring bij BDO en KPMG en zijn blik hoe je cijfers moet presenteren en interpreteren, zijn van onschatbare waarde. Wat dat betreft zeg ik ook vaak: “het heeft zo moeten zijn dat wij elkaar hebben ontmoet”.
Kortom S+DL is mijn/uw partner als u denkt aan een fusie of een overname”.

S+DL begeleidt wederom succesvolle internationale overname

 

Wenst u meer informatie over dit onderwerp of wilt u deze samenwerking zelf ervaren? Bel gerust 0317-413281 en kom langs voor een vrijblijvende kennismaking met ons kantoor. Toine van Veenendaal helpt u graag bij het maken van de volgende stap!