Vakantie is bij uitstek de ideale gelegenheid om de resetbutton eens goed in te drukken en helemaal los te komen van alle drukte van alledag. Genieten met een goed glas wijn in de zon. Althans, dat is het beeld dat je in je hoofd hebt als je aan vakantie denkt. De realiteit is dat je een weigerende voortent staat op te zetten nadat je er 1.500 km op hebt zitten met een paar kinderen op de achtergrond die zeuren dat ze naar het zwembad willen. Je hoeft het maar te googlen en je krijgt tientallen tips over hoe je je kinderen zoet houdt tijdens de vakantie. Dat is eigenlijk toch ook keihard werken. Maar ja, je krijgt er zoveel voor terug!

Kunnen we tegenwoordig eigenlijk de resetknop nog wel vinden? We zijn altijd online en zitten hierdoor ook bijna 24 uur per dag met de laptops, smartphones en tablets in onze handen. De digitale revolutie is in volle gang en zorgt nu ook voor een maatschappelijke discussie voor een digitax. Binnen Europa komt er geen eenduidige beslissing en Frankrijk neemt dan ook het voortouw en wil met ingang van 1 januari 2019 de Apples, Facebooks en Googles van de wereld belasten met 3% van de inkomsten die zij in Frankrijk behalen[1]. Waarna Trump aangeeft dat hij Amerikaanse wijn altijd al beter vond dan Franse wijn #priorities. Ook Oostenrijk wil een digitax gaan heffen vanaf 1 januari 2020. 3 Keer raden wat de volgende tweet van Trump dan wordt: “I always found the Austrian beer shit anyways”. Misschien geen slecht idee om toch een keer op reset drukken bij zijn twitteraccount.
De Nederlandse digitax laat nog op zich wachten dus onze kaas is tot op heden nog veilig.

Na even afgedwaald te zijn, staat de voortent ondertussen eindelijk en kan het genieten echt beginnen. Toch maar eens duik nemen in dat zwembad en daarna met een heerlijk wijntje in de zon! SEDL wenst u een goede reset toe!

[1] https://nos.nl/artikel/2274752-frankrijk-voert-digitaks-in-voor-techbedrijven-als-google-en-facebook.html