Prinsjesdag S+DL

September is voor ons belastingadviseurs altijd de maand van Prinsjesdag. Het is bijna een soort van Sinterklaas voor ons want wij krijgen uiteindelijk ook een cadeautje van de regering, namelijk de Miljoenennota en nog belangrijker het nieuwe Belastingplan. Hoewel ik leukere cadeaus kan bedenken maakt het ons vakgebied wel dynamisch en zorgt het weer voor  nieuwe uitdagingen. Dat de pepernoten dus al in september in de winkels liggen is voor veel Nederlanders te vroeg maar het geheim is dat dit eigenlijk voor ons belastingadviseurs bedoeld is. Zonder pepernoten is het namelijk niet echt Sinterklaas.

De laatste jaren is het wel een gewoonte geworden dat er veel plannen al voor de derde dinsdag van september uitlekken.
Het uitlekken van de miljoenennota wordt als beschamend bestempeld echter gebeurt het toch ieder jaar weer. WikiLeaks is er niets bij. Echter is dit eigenlijk ook een soort van zoeken naar je Sinterklaascadeaus wat je vroeger stiekem ook deed. Mijn ouders verstopten mijn cadeaus vroeger blijkbaar wel wat beter aangezien ik mijn cadeaus nooit kon vinden. Of ik was gewoon niet goed in het zoeken natuurlijk.

Ten slotte heb je zelfs een televisie uitzending op Prinsjesdag waarbij we de aankomst van bijvoorbeeld alle eerste en tweede Kamerleden bij de ridderzaal kunnen volgen en kunnen we naar de troonrede luisteren die de koning voordraagt. Ergens lijkt dit toch ook wel op de intocht van Sinterklaas. Al kijk ik zelf liever naar Prinsjesdag. De organisatie van Prinsjesdag is toch altijd wat beter, vind ik zelf. Het levert toch een hoop stress op als het boek van Sinterklaas weer kwijt is. Ach, misschien gebeurt het stiekem toch weleens dat de koning zijn toespraak kwijt is.
Één ding wat zeker is, Sinterklaas kan prima meedoen met de hoedjesparade op Prinsjesdag. Ondertussen moeten wij rustig wachten tot de 18e op de definitieve plannen van de regering.
Vol verwachting klopt ons hart!