Na zo’n heerlijke vakantie heeft iedereen er altijd weer even moeite mee om op te starten. Achter de pc met je gezonde smoothie is toch wat anders dan dat heerlijk koude glas wijn in de zon. Ik kan de vakantiekilo’s er helaas niet af toveren maar ik kan wel een korte afleiding bieden om u de kans te geven rustig op te starten.  Deze opstartproblemen worden de post-vakantieblues genoemd. Er zijn op google erg veel tips te lezen over hoe deze vakantieblues kunnen worden verminderd zoals: wissel vakantieverhalen uit of maak een lekker gerecht wat je doet denken aan je vakantietrip.
Een van de beste tips die ik heb gelezen tegen deze blues, is het boeken van de volgende vakantie. Vanaf 2021 worden deze vakantie wellicht wat duurder. Vanaf 2021 is Nederland voornemens om een vliegbelasting in te voeren om de effecten van de luchtvaart op de CO2-uitstoot te verminderen. Vanuit Europa was er weinig animo voor een Europese vliegtax waardoor een nationale variant het logische alternatief lijkt. De verwachting is dat het tarief lager dan € 7,50 zal zijn[1]. Dan toch maar met de auto op pad? De invoering van het rekeningrijden lijkt nu serieuzer te worden waardoor dit ook duurder zal worden. Er is nog geen specifieke invulling gegeven aan de regeling maar de geluiden zijn er dat de regeling vanaf 2026 moet worden ingevoerd.
Zijn er ook nog positieve dingen te vertellen na de vakantie zeg je? Ja, in 2020 heeft u hier nog geen last van! Boek dus gerust die vakantie zodat u weer ergens naar uit kunt kijken. Die vakantiekilo’s komen later wel weer.

[1] https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/milieubelastingen/vliegbelasting