Op maandag 20 januari werd de website www.ondernemersplein.nl door minister Kamp van Economische Zaken officieel in gebruik gesteld. ‘Eén loket waar ondernemers snel en eenvoudig, wanneer het hen uitkomt zaken kunnen doen met de overheid. De website dient het gemak en bespaart de ondernemer veel tijd en rompslomp,’ aldus Kamp.

Tot nu toe was de voor ondernemers relevante informatie van de rijksoverheid versnipperd en vaak niet digitaal toegankelijk. ‘Met de komst van www.ondernemersplein.nl is al die informatie nu voor het eerst op één plek digitaal toegankelijk. Ondernemers hoeven straks zelfs hun bedrijf niet meer uit om de juiste informatie te vinden of zaken te doen met de overheid,’ aldus minister Kamp. Doordat alle informatie nu op één site te vinden is en met elkaar verbonden is, worden bedrijven bovendien eerder gewezen op extra ondernemingskansen of subsidiemogelijkheden die ze anders over het hoofd hadden gezien.

Ondernemersplein wordt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken ontwikkeld door de Kamer van Koophandel. De voor ondernemers meest relevante overheidsdiensten zijn op het platform aangesloten. Het betreft de KvK, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (voorheen AgentschapNL), de Belastingdienst, de RDW, CBS en de VNG. De komende tijd zullen meer overheidsdiensten worden aangesloten en zal de website verder worden ontwikkeld op basis van de wensen die ondernemers hebben.