De Belastingdienst heeft mensen die rekenden op uitstel van betaling ten onrechte een brief gestuurd met daarin een bedrag aan invorderingsrente die zij dienen te betalen, omdat zij te laat zouden zijn met het betalen van hun aanslag over 2014.

Mensen met een (voorlopige) aanslag inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen of een (voorlopige) aanslag inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet over 2014 die de aanslag na 30 april 2015, maar voor 1 juli 2016 moesten betalen, kregen automatisch vier maanden uitstel van betaling van de Belastingdienst. Ook wel het generieke uitstel genoemd. Als een betaling te laat binnen is, moet er invorderingsrente betaald worden.

De Belastingdienst heeft mensen die rekenden op uitstel van betaling een brief gestuurd met daarin een bedrag aan invorderingsrente die zij dienden te betalen, omdat zij te laat zouden zijn met het betalen van hun aanslag over 2014. ‘We weten dat het is gebeurd, maar we weten nog niet hoe. Dat zijn we nu aan het uitzoeken. We weten ook nog niet hoe groot de groep is die de rekening heeft gekregen, zegt een woordvoerder van de Belastingdienst tegen de Telegraaf.

De mensen die het bedrag aan invorderingsrente inmiddels al hebben betaald, kunnen rekenen op een herstelactie van de Belastingdienst.