Op de site van de Belastingdienst staat een online formulier waarmee ondernemers uitstel van betaling van belastingen kunnen aanvragen.

Het gaat om uitstel van alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonheffingen. Middels uw Digid (ook voor rechtspersonen) kunt u met het online formulier “Verzoek bijzonder uitstel van betaling voor 3 maanden” automatisch in 1 keer uitstel van betaling aanvragen voor alle belastingen.
Wanneer u dit formulier invult worden alle aanslagen de invordering direct stilgelegd voor een periode van 3 maanden. U hoeft hier verder niets  voor te doen.

Let wel op! Blijft u wel op tijd aangifte doen en wacht tot u een aanslag hebt ontvangen. Pas dan kunt u bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Wanneer er nog geen aanslag is, kan de Belastingdienst uw verzoek niet in behandeling nemen.

Heeft u hulp nodig of vragen over dit onderwerp, wij adviseren u graag. Wij zijn telefonisch bereikbaar op nummer 0317-413281 of per e-mail info@sedl.nl

 

Bron: Belastingdienst