Is de verkoop van jouw bedrijf lastig omdat je onmisbaar bent? Heb je dan weleens aan medewerkersparticipatie gedacht? Dit is namelijk een goede optie wanneer je als ondernemer een stapje terug wilt doen zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van de onderneming. Benieuwd hoe een medewerkersparticipatie in zijn werk gaat en waar je allemaal op dient te letten? Lees dan snel verder want in dit artikel vertellen wij jou alles over het begrip; medewerkersparticipatie.

Wat is medewerkersparticipatie?

Medewerkersparticipatie betekent dat je een of meerdere medewerkers laat participeren in jouw onderneming in de vorm van aandelen of certificaten van aandelen. Een goede optie wanneer je zelf als ondernemer een stapje terug wil doen, het bedrijf wil verkopen aan iemand die de onderneming goed kent of juist wanneer je het bedrijf wilt laten groeien en verkopen aan een andere partij.

De voordelen van medewerkersparticipatie

Het verkopen van (certificaten) van aandelen aan medewerkers heeft voor zowel de ondernemer als de medewerker zijn voordelen. Hieronder sommen we ze voor je op.

Voordelen voor de ondernemer

  • Je bindt belangrijke medewerkers aan je onderneming;
  • Medewerkers raken gemotiveerder doordat zij meedelen in de winst;
  • De kans op verloop van belangrijke personen voor je bedrijf wordt minder;
  • Je hebt zelf meer tijd om te werken aan je bedrijf in plaats van in je bedrijf;
  • De groei van de onderneming wordt gemakkelijker en is beter verkoopbaar aan een andere partij.

Een bijkomend voordeel is dat de kans bestaat dat een of meerdere medewerkers zich uiteindelijk ontwikkelen tot een geschikte kandidaat om de gehele onderneming op termijn over te nemen. Een groot voordeel voor ondernemingen die ‘te veel hangen’ aan de DGA.

Voordelen voor de medewerker

  • Het bedrijf wordt als het ware wat meer ‘je eigen’, dat werkt motiverend;
  • Je deelt mee in de winst. Daarmee heb je dus meer invloed op het eigen inkomen;
  • Je krijgt extra waardering en verantwoordelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan meer zeggenschap over de operatie binnen het bedrijf.

Hoe het werkt

Wellicht denk je bij medewerkers- of personeelsparticipatie aan grote Amerikaanse bedrijven. Toch kan het ook een heel goed instrument zijn bij MKB-bedrijven. We leggen je aan de hand van een voorbeeld uit hoe medewerkersparticipatie tot stand kan komen:

Onderneemster Kristel wil een stapje terugdoen en over vijf jaar haar bedrijf verkopen aan een grote partij. Ze heeft zelf drie medewerkers in dienst die de capaciteit hebben de onderneming tot die tijd exponentieel te laten groeien. Als deze medewerkers opstappen heeft ze een uitdaging. Daarom wil ze haar drie waardevolste medewerkers de kans bieden om te participeren in de onderneming. Zo weet ze zeker dat het bedrijf de komende vijf jaar blijft groeien en na vijf jaar succesvol verkocht kan worden. Daarom besluit ze om 30% van de aandelen aan de drie belangrijkste medewerkers te verkopen.

Let wel op, medewerkersparticipatie is altijd maatwerk. Er spelen belangrijke fiscale en juridische zaken mee. Er moet bijvoorbeeld een prijs bepaald worden en je wilt de mate van zeggenschap goed regelen. Daarnaast speelt er vaak een financieringsvraagstuk. Schakel dus tijdig een adviseur in die met je mee kan denken en verschillende scenario’s met je door kan nemen.

Meer weten over medewerkersparticipatie?

Graag leggen wij je uit hoe medewerkersparticipatie voor jou kan werken. Voor andere vragen over een bedrijfsovername of fusie kun je uiteraard ook bij ons terecht. Neem hiervoor contact op met onze Fusie & Overname Specialist Gert Bloemendal via 0317 – 413281.