Het is komkommertijd. Waar die benaming vandaan komt mag Joost weten. Omdat ik nu eenmaal geen Joost heet en toch wel nieuwsgierig was, heb ik mij er eens in verdiept. De benaming blijkt toch simpelweg te komen van het feit dat het komkommerseizoen in de zomer was. Dit betekent drukte voor de boeren i.v.m. de oogst van al die komkommers terwijl er in de rest van de sectoren juist weinig te doen is.
Ondertussen weten met mij veel mensen ook niet waar de komkommertijd vandaan komt maar schijnt iedereen te weten dat het een rustige zomerperiode waarin er niet veel gebeurt, betekent.
In andere landen hebben ze ook benamingen voor deze tijd. De Engelsen noemen het ‘Taylor’s Holiday’. De Fransen zeggen: ‘la morte saison’ (the dull season). En de Duitsers zijn simpel en noemen het gewoonweg ‘het zomergat’.

Komkommertijd blog S+DL

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. De komkommertijd is vanwege de rust een uitgelezen kans voor bezinning, om alles eens op een rijtje te zetten en wat opruimwerkzaamheden te verrichten. Begin eens aan die klusjes die u al weken voor u uitschuift. Om in het thema te blijven is dit voor landbouwers misschien wel het op een rijtje zetten van het voordeel wat kan worden behaald door de overgangsregeling van de afschaffing van de landbouwregeling. En voor de komkommerlandbouwers wees niet bang. Wij ontlasten u graag zodat u er geen extra tijd mee kwijt bent.
Daarnaast is dit misschien wel een goede tijd om te schakelen op uw cijfers. Weet u precies hoe u ervoor staat? De tijd om te schakelen o.b.v. uw jaarrekening 2017 is voorbij. Uw tussentijdse cijfers vertellen u meer over de actuele status van uw bedrijf. Op deze manier kunt u proactief schakelen en bijsturen. Wij helpen u daar graag bij.
Als u nog geen klant bij ons bent is de onze APK misschien wel wat voor u. Op deze manier kunnen wij uw bedrijf doorlichten en kijken of u nog ergens voordeel kunt behalen.
Ten slotte moet u natuurlijk ook niet vergeten om te genieten van de rustigere periode. Zet de BBQ een keer aan en neem een (extra) drankje met dit mooie weer. En denk eens na over wat simpele dingen: zoals het feit of een komkommer nu wel of niet in de koelkast moet? Als u het weet?