#ondernemersaanhetwoord

Een bijna niet bij te houden woningmarkt. Ondernemers en tevens privépartners Dina en Thomas hebben het er maar druk mee. Ieder doen ze hun eigen ding, Dina als Verkoopmakelaar en Thomas als Aankoopmakelaar. Twee werelden die elkaar kruisen binnen- én buitenshuis. Hoe ze het weten te managen? Dat delen zij in onderstaand verhaal.

Van passie naar concrete actie

Thomas begon in 2009 in de makelaardij bij een kantoor in IJselstein. “Ik heb altijd gedacht: als de markt weer aantrekt dan ga ik voor mezelf beginnen. Dat is me gelukt in 2016. Ik kom zelf uit de bouw dus ik had toch iets meer affiniteit met de aankoop. Dina daarentegen is heel erg van de woningen presenteren, het contact met de mensen en dat proces goed begeleiden. Zij wilde niet langer meer constant achter het bureau zitten. Zij begon daarom in 2018 als verkoper.” Dina: “Uiteindelijk zijn we samengegaan omdat we steeds meer mensen willen helpen met verhuizen. Dat is ook ons uiteindelijke doel.”

Dina verkoopt en Thomas de aankoopmakelaarHarry Potter invloeden

Zowel Dina als Thomas startte met hun eigen eenmanszaak, maar na een jaartje bleek al gauw dat zij dit graag samen wilden voegen. Dina vertelt: “In 2019 begonnen we met onze V.O.F. Het Nest Makelaars. Wij treden natuurlijk naar buiten als Thomas de aankoopmakelaar en Dina verkoopt. Het Nest Makelaars hangt daar als het ware boven. De naam ‘Het Nest’ is geïnspireerd op het huis van de familie Wemel ‘The Burrow’ (het nest) in de boeken van Harry Potter. Het bedrijf van mijn ouders droeg deze naam vroeger, dus we vonden het leuk deze over te nemen. Het past goed bij ons; wij samen in het nest.”

Inmiddels zijn zij overgegaan tot een B.V. Zij hebben daarbij ondersteuning gehad van Schuurman en de Leeuw (S+DL). Thomas: “Ik ontmoette Toine, mede eigenaar van S+DL, toen hij bij IJselstein zijn woning in de verkoop had. Dina is Toine later weer tegengekomen tijdens een netwerkmeeting. Zo is het balletje gaan rollen en een samenwerking tot stand gekomen.” Dina: “Als je aan iemand binnen S+DL iets vraagt dan krijg je daar snel antwoord op, inclusief een duidelijke uitleg. Dat is waar wij behoefte aan hebben. Het vertrouwen dat het nu allemaal goed geregeld is, is super. Ook als je in de toekomst iets anders wil gaan doen, dan kan je met hen sparren op ieder terrein.”

Partners in crime

Dina verkoopt en Thomas de aankoopmakelaar

Samen zorgen Thomas en Dina voor de ideale verhuiservaring. Thomas: “We zitten op hetzelfde level met elkaar. Het samen ondernemen maakt het gemakkelijker omdat je elkaar aanvult. Dina is wat zachter en ik juist weer wat harder. Dat hebben we allebei nodig in onze dienstverlening. Er zijn veel makelaars die roepen dat ze persoonlijk zijn, maar dat is onzin. Dat gaat niet, elke keer zie je een andere makelaar als je een bezichtiging hebt. Dat is bij ons niet zo. Als je met mij een opdracht aangaat dan zie je mij. We hebben nu wel twee collega’s op kantoor zitten die bijvoorbeeld de bezichtigingen regelen. Maar de adviezen en dergelijken komen wel van één makelaar.”

Gouden tijden

De huizenmarkt is – zoals Thomas het omschrijft – helemaal ontploft. Het gaat volgens hem overal super snel. “Een jaar geleden dachten we nog met corona dat er een dip zou komen. Maar die kwam er vrijwel niet en het is alleen maar gekker geworden. Er wordt te weinig gedaan aan het woningtekort. Veel mensen willen nu in het hart van het land wonen en daar overspoelt alles momenteel. Corona heeft het ook wel weer een duwtje gegeven. Veel mensen moeten thuiswerken en dan willen ze toch wel een extra kamer. Heb je die niet, dan ga je toch om je heen kijken.” Aldus Thomas.

Samen werken en wonen gaat volgens Thomas en Dina prima. De toekomst zien ze dan ook rooskleurig tegemoet. Thomas: “We zijn nu met vier collega’s en hebben ook nog een zzp’er die wat klussen van mij overneemt. Dat is wel fijn dat ik die aanvragen zo links en rechts kan doorschuiven. Ik weet niet of we echt veel groter willen. Ik denk dat we meer willen zoeken naar een balans tussen werk en privé. Dat staat voor ons hoog op de agenda.” Dina knikt en vult hem aan: “Het ondernemen stopt nooit, maar in het weekend zijn we wel weer echt even vriend en vriendin. In onze samenwerking blijft communicatie key. Je moet daar aan blijven werken, als geliefdes en als ondernemers.”

 

Lees ook andere ondernemersverhalen en laat je inspireren.