Nieuwe investeringsplannen, een tweede filiaal of wellicht een tegenvallend seizoen, kortom er zijn genoeg redenen te benoemen wanneer u behoefte heeft aan extra kapitaal. Zelfs ondernemers met veel kapitaal, kennis en ervaring hebben soms extra liquiditeiten nodig om seizoensinvloeden op te vangen of om hun investeringsplannen vorm te geven. Welke opties heeft u wanneer u extra kapitaal nodig heeft?

Aankloppen bij de bank

Voor het benodigde kapitaal kunt u in eerste instantie een beroep doen op de banken. Deze vorm van financiering valt onder de traditionele manieren van financiering. Echter zien wij dat deze traditionele manier van financiering steeds meer tot het verleden behoort en plaats maakt voor nieuwe vormen van financiering.

Online alternatieven

Naast de bank zijn er de laatste jaren veel nieuwe organisaties opgestaan die u snel van een werkkapitaalfinanciering kunnen voorzien. Een snelle manier om het gewenste vermogen te verkrijgen is via online kredietvertrekkers. Er zijn een aantal partijen die de aflopen jaren groter zijn geworden. Een voorbeeld van online-kredietverstrekkers zijn Spotcap en New10. De financieringsaanvraag verloopt dan geheel digitaal. Na het registeren van uw persoons- en bedrijfsgegevens koppelt u uw boekhoudprogramma en zakelijke bankrekening. Vaak ontvangt u binnen één werkdag uw kredietvoorstel en toegang tot het krediet. U betaalt pas afsluitprovisie als u gebruik maakt van het krediet.

Crowdfunding

De laatste vorm van kapitaalwerving die steeds meer terrein wint is crowdfunding. Bij crowdfunding is het belangrijk om het publiek / de investeerders meteen te overtuigen van uw businessidee en hierbij is een goede businesspitch essentieel. Een voorwaarde voor een goede pitch is dat deze boeit van begin tot eind om zo de investeerders met de juiste informatie meteen aan boord te halen. Een crowdfundingscampagne werkt als een marketingcampagne, het vergaren van financiering lukt alleen met een goed verhaal, waar uw (toekomstige) klanten in geloven.
Welke vorm van kapitaalwerving past bij u? Wilt u meer informatie over de verschillende vormen van financiering of heeft u andere vragen? Edgar de Leeuw vertelt u er graag meer over.