Doen wij voor jou de aangifte inkomstenbelasting? Dan heb je waarschijnlijk de brief van de Belastingdienst voor een doorlopende machtiging al ontvangen en wellicht ook al geactiveerd? Dit betreft de brief ontvangen ‘Formulier Registratie Machtiging Intermediair doorlopende machtiging goedkeuren’. Je kunt deze brief naar ons sturen of de instructie volgen om het online af te handelen.

Wat is een doorlopende machtiging?

Door de doorlopende machtiging te activeren, ontvangen wij digitale kopieën van jouw aanslagen inkomstenbelasting die de Belastingdienst jou stuurt. Daarmee kunnen wij gemakkelijk controleren of de aanslagen overeenkomen met jouw aangifte. Door de activatie kunnen wij ook gebruik maken van de vooraf ingevulde gegevens voor jouw aangifte inkomstenbelasting. Dit verhoogt de kwaliteit van de aangifte. Bovendien hoef je ons niet meer jaarlijks te machtigen en de stroom van machtigingsbrieven vervalt. Indien je de doorlopende machtiging wilt stopzetten, dan kan dat altijd!

Hoe activeer je eenmalig de doorlopende machtiging?

Je ontvangt van de Belastingdienst een brief ‘Formulier Registratie Machtiging Intermediair doorlopende machtiging goedkeuren’. Je kunt met deze brief een aantal dingen doen:

  1. Digitaal activeren via een smartphone, computer, óf
  2. Opsturen of mailen naar Schuurman & de Leeuw accountants. Je hoeft dan alléén pagina 5 ‘formulier registratiemachtiging’ op te sturen of te mailen. Stuur of mail deze brief naar jouw contactpersoon bij ons.

Het is belangrijk dat je, zodra je de brief van de Belastingdienst ontvangt, deze brief tijdig aan ons verstrekt. De activeringsperiode die de Belastingdienst hanteert loopt tot 1 december 2021.

Wil je S+DL – ondanks de voordelen – niet (meer) machtigen?

Wil je – ondanks de hierboven genoemde voordelen – niet dat wij gebruik maken van de vooraf ingevulde aangifte gegevens (VIA) en digitale kopieën van aanslagen ontvangen? Dan activeer je de machtiging niet. Je kunt de machtiging ook op een later moment stopzetten door ons hierover te informeren. Afmelden kan dus altijd en heeft directe werking. Wij ontvangen dan geen kopie-aanslagen of gegevens meer.

Vragen

Voor vragen over de doorlopende machtiging, VIA neem je contact op met Margreet Claassen via 0317 413 281. Meer S+DL nieuws lees je hier.