Of je nu naar rap luistert, een tiener hoort praten of je door een willekeurige wijk in Amsterdam wandelt, straattaal hoor je steeds meer. Het is inmiddels voor de gemiddelde kaaskop net zo ingewikkeld geworden om straattaal te begrijpen als om belastingwetgeving te begrijpen. Er gaat namelijk een heel woordenboek schuil achter het fenomeen straattaal.
Als iemand ‘fawaka’ zegt dan hoor je te weten dat je ‘abon’ terug moet zeggen. Anders weet iemand namelijk niet of het goed met je gaat. En als iemand een fittie met je wilt dan moet je gauw splitten! En nee dat betekent niet dat je hard moet terugslaan. Als ik het straattaalwoordenboek eens doorneem dan moet ik zelf bekennen dat zelfs ik me toch ook wel oud begin te voelen. Doe mij dan toch maar wat belastingwetgeving, daar snap ik ten minste nog iets van. Daarbij kan ik die kennis goed gebruiken want het is inmiddels weer rush hour op het gebied van de aangiften. De fiscus staat weer te popelen om alle aangiften in ontvangst te nemen.
U heeft nog tot 1 mei a.s. om de aangifte in te leveren (tenzij u natuurlijk uitstel heeft aangevraagd). Wanneer u er zelf niet aan toekomt, niet door dat aangiftepakket van de Belastingdienst heen komt of eventueel een second opinion nodig heeft, helpen wij u graag bij het opstellen van de aangifte. Wellicht kunnen we ook nog wat barkies of doezoes voor u besparen.
Iedereen houdt toch van doekoe! Daar zijn we ten slotte kaaskoppen voor!