Als u over de eerste aanvraagperiode (maart, april en mei 2020) een voorschot NOW-subsidie hebt ontvangen, moet u uiterlijk 31 oktober 2021 bij het UWV een verzoek indienen voor de definitieve berekening van de NOW-subsidie over deze periode.

Daarvoor kunt u gebruikmaken van een speciaal formulier (now.uwv.nl/ now-vaststelling-1). Nu lijkt de datum van 31 oktober a.s. mogelijk nog ver weg, maar besef u dat u de nodige documenten moet verzamelen en meesturen. Ook kan het zijn dat u een accountantsverklaring of derdenverklaring moet bijvoegen. Uw accountant of financieel adviseur heeft voldoende tijd nodig om deze verklaring op te stellen. Bovendien hebben zij het momenteel erg druk. Dus kom op tijd in actie. Als u de definitieve berekening niet op tijd aanvraagt, loopt u het risico dat u de ontvangen NOW-subsidie volledig moet terugbetalen.

Vragen

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, neem dan contact op met Linda van Ginkel via 0317-763535 of lonen@sedl.nl. Meer S+DL nieuws lees je hier.