Bastian, hoe was het om 12,5 jaar geleden hier de drempel voor het eerst over te stappen?

“Nou, dat kennismaken begon eigenlijk al iets eerder. Ik werd namelijk in september gedetacheerd via mijn toenmalige werkgever voor een mooie opdracht bij Schuurman en de Leeuw (S+DL). Ik had het hier enorm naar mijn zin. Uiteindelijk stopte de opdracht en leek het er even op dat dat het einde was, maar kort daarna kwam de vraag of ik in dienst wilde komen bij S+DL. Dat leek me wel wat! En zo geschiedde het dat ik op 1 januari 2009 als echte S+DL’er de drempel over stapte.”

Had je ooit gedacht hier zo lang te blijven werken?

“Je weet natuurlijk nooit hoe het gaat bevallen, maar ik heb hier zo’n leuke club mensen om me heen. Op een gegeven moment zie je dat er veel collega’s hun jubilea hier vieren. Edgar en Toine doen blijkbaar iets heel goed.” – Bastian begint te lachen. “Er zit een mooie basis op ons kantoor gemixt met nieuwe talenten. Het is vooral belangrijk dat je de neuzen dezelfde kant op houdt, dat je het goed hebt met elkaar en weet wat je aan elkaar hebt. Dan zit je ook op een plek waar je wil blijven. Ik in ieder geval wel.”

Waar geniet je het meest van in je werk?

“Contact met de klanten. Ik ben een mensenmens. Als ik het vertrouwen van én in de klant heb, dan word ik daar echt blij van. Dat vertrouwen moet je soms ook wel eerst winnen, vanwege minder goede ervaringen met een vorige accountant. Als je eenmaal dat vertrouwen hebt, dan is dat contact heel goed en waarderen ze alles wat je doet. Ik vind het mooi dat je met hen een persoonlijke band opbouwt en tegelijkertijd er ook zorgt dat zakelijk alles tot in de puntjes klopt. Dat zijn de leuke dingen.”

Je bent naast je werk ook gestart met je eigen barbecuebedrijf ‘Bas Barbecue’. Waarom?

“Ik zocht een uitlaatklep. Barbecueën is iets dat ik heel leuk vind. Door corona kon niemand ergens buiten de deur eten, dus toen dacht ik: laten we eens gek doen en kijken of er animo is voor het afhalen van lekkere barbecuegerechten. Ik begon met de hoop om misschien zo’n 5-8 spareribs per week te verkopen. Nou dat liep boven verwachting goed. De eerste week verkocht al 20 spareribs en die week erop 30. Vervolgens kwam er wekelijks een nieuw gerecht bij op de kaart en stroomden de bestellingen binnen. Inmiddels heb ik zes barbecues staan en hoop ik dat binnenkort de bouw van een buitenkeuken in de achtertuin start. Dat zou het plaatje echt compleet maken.”

Worden de collega’s ook wel eens verwend met jouw lekkernijen?

“Ik heb zeker weleens wat meegenomen. Spareribs, pulled pork of een broodje hamburger voor op de vrijdagmiddag. Zeker als ik veel bestellingen heb, dan schiet er nog wel eens wat over en ben ik niet te beroerd om wat lekkers mee te nemen.”

Hoe is het om 12,5 jaar groei van het bedrijf mee te maken?

“Ja bijzonder. We zaten eerst met tien man op de Costerweg waar het in de zomer bloedheet was en in de winter steenkoud. Daarna zijn we verhuisd naar het nieuwe pand in Wageningen. Dan kom je daar bij dat mega pand en dan denk je ‘wat gaan we hier ooit doen?!’ Voorheen waren onze werkplekken verdeeld over twee grote kantoortuinen. En nu zitten we met zijn tweeën/drieën op een kamer. Dat is in het begin wennen, maar na een paar maanden denk je wel, goh dat is toch wel lekker zo.”

Waar ben je het meest trots op?

“Dat ik er 12,5 jaar werk, ha ha! Maar ook wel dat ik zo’n goede band en vertrouwen heb weten op te bouwen met de klanten. Ik denk dat dat wel een van de mooie dingen is waar ik trots op ben.”

Ga je de 25 jaar aantikken denk je?

“Als S+DL dan nog bestaat misschien wel. You never know. Je weet uiteraard niet wat er nog op je pad gaat komen. Wie weet loopt het hele barbecueën nog eens uit de hand, ha ha. Maar nee, ik hoop vooral dat ik samen met het team nog een flink aantal jaren met veel plezier mag samenwerken en dat het bovenal een mooi bedrijf mag blijven dat goed in de markt bekend staat.”