De informatie die in data verstopt zit is veel waard. De diverse interne administratieve systemen communiceren lang niet altijd optimaal met elkaar en het is lastig om de gewenste informatie boven water te krijgen. Maar, wie daarin slaagt creëert een blijvend concurrentievoordeel wat op andere vlakken moeilijk te realiseren is.

Het doel van BI is om uw organisatie efficiënt en intelligent te maken. De ondernemer moet zich bezig houden met de zaken die er toe doen en zorgen voor rendement optimalisatie. Een onderneming sturen is minder makkelijk dan een auto. Het lijkt soms meer op een log schip. De ondernemer zou hierover goed moeten nadenken en hierbij zichzelf de volgende vragen moeten stellen: welke middelen staan mij ter beschikking om de organisatie bij te sturen? En wanneer moet ik sturen? Welke meters of KPI’s (Key Performance Indicators) moet ik in de gaten houden? Het is duidelijk dat BI meer is dan het bouwen van een flitsend dashboard. Sturen is iets wat in alle lagen van de organisatie dagelijks plaatsvindt. Continu worden grote en kleine beslissingen genomen door u en uw medewerkers. Als we deze inzichten combineren is het aannemelijk, en verschillende onderzoeken wijzen dat ook uit, dat de resultaten verbeteren als iedereen toegang heeft tot relevante stuurinformatie.

We horen bijna dagelijks berichten over het fenomeen ‘big data’. Dit is een ontwikkeling waar we niet omheen kunnen en waarbij we nog maar aan het begin staan. Tegelijk gaat alles steeds sneller en hebben we steeds minder tijd om een beslissing te nemen. Dit verschijnsel staat bekend als de BI-kloof: de hoeveelheid gegevens die we bij een beslissing moeten betrekken groeit en de tijd die we daarvoor hebben neemt af. Zonder Business Intelligence (BI) wordt het dan wel heel lastig om op tijd de juiste beslissing te nemen.

Daarnaast is Business Intelligence één van de vlakken waarop we nog concurrentievoordeel kunnen behalen. Zeker op operationeel vlak gaan bedrijven steeds meer op elkaar lijken, wat het steeds moeilijker maakt om je te onderscheiden. Business Intelligence biedt een nieuw palet aan mogelijkheden (middels rapportages, dashboards en interactieve visualisatie) om de concurrentie op achterstand te zetten of bij te blijven. Data is de nieuwe olie voor de ondernemer!

Ziet u kansen voor uw organisatie op het gebied van BI dan helpen wij u daar graag bij. Binnen S+DL beschikken wij over een zeer ervaren BI-specialist die ondernemers en hun ondernemingen ondersteunt vanaf het bedenken, het bouwen tot en met het implementeren van BI tools. Hierbij zijn de eerste dashboards al binnen 10 tot 15 werkdagen operationeel. Mocht u hier meer over willen weten of hier eens vrijblijvend over willen sparren, aarzel niet om contact op te nemen, dan komen wij graag bij u langs.

Actie: Bij iedere opdracht in februari geven wij 10% korting op het uurtarief