Heeft u in 2017 buitenlandse btw in een ander EU-land betaald? Dan heeft u nog tot en met 30 september 2018 de tijd om deze btw terug te vragen.
De buitenlandse btw kunt u sinds 2010 alleen via een elektronisch portaal bij de Nederlandse Belastingdienst terugvragen. U moet in elk geval over speciale inloggegevens beschikken. Bent u nog niet in het bezit van deze speciale inloggegevens? Dan is het zaak deze zo spoedig mogelijk aan te vragen.

Voorwaarden terugvragen BTW

Voor het terugvragen van btw uit een ander EU-land gelden wel diverse voorwaarden. De belangrijkste daarvan zijn:

  • Het teruggaveverzoek moet uiterlijk 30 september 2018 worden ingediend. Deze termijn wordt in de meeste landen strikt toegepast. Te laat is dan ook echt te laat;
  • Uw inkoopfacturen moeten voldoen aan de factuurvereisten van het betreffende EU-land en die zijn niet altijd hetzelfde als de Nederlandse factuurvereisten;
  • Volgens de regels van het betreffende EU-land moet de betaalde btw daar wel aftrekbaar zijn;
  • Het teruggaveverzoek bedraagt minimaal € 50 als het een geheel kalenderjaar betreft. Bij een kortere periode van minimaal 3 maanden geldt een minimumbedrag van € 400. Deze drempel geldt per land waarvoor u een verzoek indient.

Hoe vraagt u uw inlogcode aan?
U vraagt de inlogcode aan op de website van de Belastingdienst. Volgens de informatie van de Belastingdienst ontvangt u uw inloggegevens binnen vier weken na uw aanvraag dus wacht niet te lang met het indienen van de aanvraag.
Let op: het gaat hier om andere inloggegevens dan die gelden voor het beveiligde gedeelte van de site van de Belastingdienst.

 Kunt u ondersteuning gebruiken bij het terugvragen van BTW? Dan zijn onze experts u graag van dienst via info@sedl.nl of telefonisch via 0317-413281