Britse btw terugvragen na de Brexit, hoe gaat dit in zijn werk? Door de Brexit zijn er een aantal dingen veranderd. Zo ook bijvoorbeeld het terugvragen van de in Groot-Brittannië betaalde btw. Waar de in Groot- Brittannië betaalde omzetbelasting  voorheen (Groot- Brittannië nog lid van de EU) nog kon worden teruggevraagd via een aparte website van de Nederlandse Belastingdienst moet dit met ingang van 1 januari 2020 op een andere manier. Het terugvragen van betaalde btw voor landen buiten de EU is per land anders geregeld.

Btw terugvragen na de brexit

Indien je specifieke informatie over een land buiten de EU wilt dan adviseren wij je om de website van de betreffende buitenlandse Belastingdienst te raadplegen. Voor Groot-Brittannië kan je de in Groot-Brittannië betaalde btw terugvragen via een VAT65A formulier.  De Britse overheid geeft hier meer informatie over het terugvragen van de in Groot-Brittannië betaalde omzetbelasting.

Let op!

Tot 1 april 2021 geldt er nog een goedkeuring om de in Groot-Brittannië betaalde btw uit 2020 alsnog via de website van de Nederlandse Belastingdienst terug te vragen. Lees hier meer over hoe dit in zijn werk gaat.

Hulp nodig?

Heb je vragen over het terugvragen van de btw na de Brexit? Neem dan direct contact op met een van onze belastingadviseurs Margreet Claassen en Mariëlle van Bentum via 0317 – 413281.