Vanaf 16 maart konden ondernemers bijzonder uitstel van betaling vragen voor verschillende belastingen als hun bedrijf door de coronacrisis in betalingsproblemen was gekomen. Wie dat deed, kreeg automatisch drie maanden uitstel.
Loopt het bijzonder uitstel van drie maanden binnenkort af? En is er behoefte aan langer uitstel? Dan kan men een verzoek doen om verlenging van het bijzonder uitstel van betaling.
De Belastingdienst werkt aan een online formulier. De verwachting is dat dit formulier vanaf de 2e helft van juni beschikbaar zal zijn.
Voor bijzonder uitstel van betaling voor een bedrag boven de € 20.000 is het nodig een verklaring van een derde-deskundige en een liquiditeitsprognose toe te voegen aan het verzoek. Ook dat is mogelijk met het nieuwe online formulier.
Wanneer het nieuwe online formulier beschikbaar is, meldt de Belastingdienst dit op hun site, social media accounts en Forum Fiscaal Dienstverleners. De Belastingdienst vraagt daarvóór geen verzoeken voor verlenging van het bijzonder uitstel van betaling te doen.

Bron: Forum Fiscaal Dienstverleners, 4 juni 2020