Eerder dan gepland is het aanvraagloket voor de NOW 3.3 geopend bij het UWV. Je kunt als ondernemer tot en met 30 juni loonsteun aanvragen voor de maanden april, mei en juni 2021. Door deze vervroeging kun je als werkgever nog voor de salarisbetaling van mei het eerste voorschot ontvangen, stelt het UWV.

Voorwaarden

De voorwaarden in de vijfde periode NOW zijn ongewijzigd. Werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden, komen in aanmerking voor een tegemoetkoming van maximaal 85 procent van de loonkosten voor de maanden april tot en met juni 2021. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt betaald in drie termijnen.

Simulatietool

Ook voor de vijfde periode NOW heeft het UWV een simulatietool online gezet. Deze tool helpt jou als werkgever om een goede inschatting te maken van jouw situatie en te controleren of je recht hebt op de NOW 3.3. Wie minder omzetverlies heeft geleden dan opgegeven of te maken heeft met een dalende loonsom, kan worden geconfronteerd met een terugvordering in de definitieve berekening.

Wat heb ik nodig voor de aanvraag?

  • Het loonheffingennummer waarvoor je een aanvraag doet.
  • De 3 maanden waarover je minstens 20% omzetverlies verwacht.
  • Het verwachte percentage omzetverlies in die periode.
  • Het bankrekeningnummer dat de Belastingdienst gebruikt om te veel betaalde loonheffingen aan jou terug te betalen.

Vragen

Heb je hulp nodig bij de aanvraag van de NOW 3.3? Linda van Ginkel en Margreet Claassen- Lamers zijn je graag van dienst via 0317 – 413281. Meer nieuws omtrent Corona lees je hier.