Vanaf 26 juli is het NOW-loket voor de zesde aanvraagperiode bij UWV geopend. Als ondernemer kun je tot en met 30 september loonsteun aanvragen voor de maanden juli, augustus en september 2021. Met de simulatietool ga je na of je recht hebt op de NOW 4 (zesde aanvraagperiode).

Wijziging

Het maximale omzetverlies waarover subsidie wordt verstrekt is 80%. In eerdere tranches was dit 100%. Het subsidiepercentage blijft 85%.

De referentiemaand voor het bepalen van de loonsom wordt februari 2021 dat was juni 2020. Op basis van deze loonsom wordt het voorschot van de subsidie berekend. De subsidie wordt verstrekt voor de maanden juli, augustus en september. Naar deze maanden zal ook worden gekeken bij het vaststellen van de subsidie.

Aanvraagloket

Werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden komen in aanmerking voor een tegemoetkoming van maximaal 85 procent van de loonkosten. Het UWV betaald een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt betaald in drie termijnen.

Uitgebreide informatie en aanvragen kan via het UWV.

Simulatietool

Ook voor de berekening van de hoogte van de NOW heeft het UWV een simulatietool online gezet. Deze simulatietool helpt werkgevers een goede inschatting te maken van hun situatie en te controleren of zij recht hebben op de NOW 4 (zesde aanvraagperiode). Wie minder omzetverlies heeft geleden dan opgegeven of te maken heeft met een dalende loonsom, kan worden geconfronteerd met een terugvordering in de definitieve berekening.

Vragen

Mocht je vragen hebben of hulp nodig hebben bij de aanvraag, dan zijn Linda van Ginkel en Aliek Franck je graag van dienst. Zij zijn te bereiken via 0317 – 413281.

Meer S+DL nieuws lees je hier.