U kunt van de 30%-regeling gebruikmaken, als u in de 24 maanden vóór uw 1e werkdag in Nederland hemelsbreed meer dan 150 kilometer van de Nederlandse grens woont.

Uitzondering voor de 24-maandstermijn
Bij de uitzondering voor de 24-maandstermijn wordt er gekeken naar de 24 maanden vóór uw 1e werkdag in Nederland. Woonde u in die 24 maanden langer dan 16 maanden hemelsbreed meer dan 150 kilometer van de Nederlandse grens? Dan kunt u ook gebruikmaken van de 30%-regeling. Als u in Nederland gaat werken, kunt u dus maximaal 8 maanden voor uw 1e werkdag dichter bij de grens gaan wonen.

Let op!
Hebt u eerder in Nederland gewerkt en kwam u toen in aanmerking voor de 30%-regeling? En bent u daarna weer buiten Nederland gaan wonen? Dan geldt de 24-maandstermijn niet. U kunt gebruikmaken van de 30%-regeling, als uw eerdere werkzaamheden in Nederland:

  • maximaal 8 jaar geleden zijn begonnen, én
  • u op dat moment – in de 24 voorafgaande maanden langer dan 16 maanden – hemelsbreed meer dan 150 kilometer van de Nederlandse grens woonde.

Uitzondering voor gepromoveerden
Bent u een werknemer met de doctorstitel (gepromoveerd)? En bent u binnen 1 jaar na uw promotie in Nederland gaan werken? Dan kunt u van de 30%-regeling gebruikmaken, als u:

  • tijdens het promotieonderzoek in Nederland, in Nederland of binnen een straal van 150 kilometer van de Nederlandse grens woonde
  • tussen de promotie en de start van uw werk in Nederland, in Nederland of binnen een straal van 150 kilometer van de Nederlandse grens woonde
  • voor de start van uw promotieonderzoek – in de 24 voorafgaande maanden langer dan 16 maanden – meer dan 150 kilometer van de Nederlandse grens woonde