VENDOR DUE DILIGENCE

Bent u van plan uw onderneming in z’n geheel of gedeeltelijk te verkopen en u kunt u hierbij ondersteuning van experts gebruiken? Wij staan u graag bij middels onze vendor due diligence. Een verkooptraject krijgt dikwijls te maken met ongewenste verrassingen en wendingen, iets wat u als verkoper graag wil voorkomen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Om deze eventuele ‘vervelende en lastige’ vragen vanuit de koper op voorhand te tackelen, kunt u als verkoper pro-actief acteren.

Succesvolle verkoop

Het uitvoeren van een zogeheten vendor due diligence biedt hierin uitkomst. Dit onderzoek heeft als doel om potentiële kopers al in een vroeg stadium een onafhankelijke analyse van uw onderneming te overhandigen. Wat zijn de waardedrijvers en risico’s van de onderneming? Hoe staat uw onderneming ervoor? Het op een heldere en duidelijk manier verschaffen van deze informatie zorgt ervoor dat vele mogelijke discussiepunten al vroeg op tafel komen te liggen. Op deze manier ben u vanaf het begin af aan al aan de bal bent en de kans op ongewenste verrassingen en discussies naar aanleiding van het onderzoek door de koper worden geminimaliseerd. Bovendien geeft het een positief signaal af aan de potentiële koper waarbij vertrouwen wordt gecreëerd. Het vergroot de kans op een succesvolle verkoop!

KUNT U FEEDBACK OF HULP GEBRUIKEN?

Toine van Veenendaal vertelt u graag meer over de ins en outs van de vendor due diligence. Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking: 0317 – 413281, t.van.veenendaal@sedl.nl

91% van onze klanten

Zou ons aanbevelen bij anderen!

Benieuwd naar wat S+DL voor u kan betekenen?

Neem contact op!