DUE DILIGENCE

Binnen een overnametraject komen er op diverse vlakken allerlei vragen op een koper af. De koper heeft binnen dit traject vaak kennis en kunde nodig om de cijfers te kunnen analyseren, kritische kanttekeningen bij de verkoper te plaatsen en om de uiteindelijke risico’s te minimaliseren. De verkoper zal immers zijn bedrijf zo goed als mogelijk voor de dag willen laten komen waarbij de gepresenteerde cijfers vaak positief worden gepresenteerd.

Het is onze taak en expertise om dit beeld, zoals gepresenteerd door de verkoper, te valideren en te toetsen om vervolgens de risico’s voor u als koper aan het daglicht te brengen.

Boekenonderzoek

Wij leveren deze kennis en kunde middels het uitvoeren van een due diligence namens de koper (in de volksmond ook wel ‘boekenonderzoek’ genoemd). Feitelijk is een due diligence veelomvattender dan cijfers alleen. Vanzelfsprekend wordt in opdracht van de koper het financiële verleden van een potentiële overnamekandidaat of samenwerkingspartner uitgebreid doorgelicht. Maar ook de fiscale, juridische en commerciële kanten kunnen door ons onder de loep genomen. U stelt zelf, in overleg met ons, het palet van onderzoeksonderwerpen vast die meegenomen moeten worden in het onderzoek.

Deelonderzoeken

U kunt hierbij denken aan de volgende deelonderzoeken:

  • Financiële due diligence
  • Fiscale due diligence
  • IT due diligence
  • Personele due diligence
  • Pensioen due diligence

Binnen een volledig due diligence-onderzoek zijn diverse deelonderzoeken of specifieke aandachtsgebieden te onderscheiden. Deze deelonderzoeken worden uitgevoerd in samenwerking met één van de specialisten van Schuurman & De Leeuw.

Door het uitvoeren van de due diligence kunnen wij u als koper ontzorgen en bijdragen aan een succesvolle koop. U als ondernemer kunt dan met een gerust hart blijven doen waar u goed in bent: Ondernemen!

KUNT U FEEDBACK OF HULP GEBRUIKEN?

Toine van Veenendaal vertelt u graag meer over de ins en outs van de due diligence. Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking: 0317 – 413281, t.van.veenendaal@sedl.nl

91% van onze klanten

Zou ons aanbevelen bij anderen!

Benieuwd naar wat S+DL voor u kan betekenen?

Neem contact op!