FUSIE EN OVERNAME

Een fusie of overnametraject is ingrijpend en bepalend voor de toekomst van uw onderneming. Wilt u bijvoorbeeld een bedrijf (ver)kopen, een familielid of mede-aandeelhouder uitkopen of juist uw onderneming samenvoegen (fuseren) met een ander bedrijf? Wat uw beweegredenen ook zijn, samen met u kijken we bij Schuurman en de Leeuw hoe wij u het beste kunnen adviseren en begeleiden. Lees meer over onze aanpak tijdens een fusie en overnametraject of neem direct vrijblijvend contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op

Opvolging, overname of (ver)koop traject

Binnen een overnametraject komen er vele vragen op een koper af op diverse vlakken. De koper heeft binnen dit traject kennis en kunde nodig om de cijfers te kunnen analyseren, u te ondersteunen bij de onderhandelingen, kritische kanttekeningen bij de verkoper te plaatsen en om de uiteindelijke risico’s te minimaliseren. Ook als u uw bedrijf wilt verkopen is het verstandig om tijdig hulp in te roepen. Vaak is 5 jaar voorbereiding optimaal. Zo is er voldoende tijd om fiscale termijnen in acht te nemen en om uw bedrijf “verkoopklaar” te maken. Dit alles om de netto opbrengst na transactie voor u te optimaliseren.

Bij Schuurman en de Leeuw kennen we als geen ander de risico’s en succesfactoren bij een fusie en overnametraject. Elk traject is anders en vergt maatwerk. Onze aanpak is betrokken, flexibel en deskundig. Wij gaan tot het uiterste zodat we beiden kunnen doen waar we blij van worden: met plezier en energie ondernemen.

Begeleiding en advisering

Bij Schuurman en de Leeuw kunnen wij u begeleiden en adviseren bij de volgende diensten:

De experts bij Schuurman en de Leeuw hebben ruime ervaring met fusies. Bij herstructurering en reorganisatie van vennootschappen is het van belang, dat bij de begeleiding van cliënten alle betrokken deskundigen, meestal: notaris, accountant en belastingadviseur, samenwerken.

Heeft u vragen over de over onze fusie en overname dienstverlening? Toine van Veenendaal vertelt u graag meer over de ins en outs. Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking: 0317 – 413281t.van.veenendaal@sedl.nl.

Een betrokken multidisciplinair team

Het fusie & overname team van Schuurman en de Leeuw bestaat uit doorgewinterde financiële en fiscale specialisten die vanuit hun achtergrond, kennis en ervaring de zorgen voor een optimale begeleiding en advisering binnen het fusie- of overnametraject. Zo is Gert Bloemendal RAB opgeleid tot specialist op het gebied van bedrijfsovernames en heeft hij net als Toine van Veenendaal RA al meerdere jaren verschillende fusies & overnames trajecten mogen begeleiden en adviseren. Naast Gert en Toine zijn ook Margreet Claassen RB (fiscalist) en Edgar de Leeuw AA (begeleidt al ruim 20 jaar MKB-ondernemers) nauw betrokken bij dergelijke trajecten wanneer hun specifieke specialismen wordt gevraagd.

Samen hebben we alle disciplines in huis om u perfect van dienst te zijn met de voorbereiding en advisering met betrekking tot uw bedrijfsovername, bedrijfsverkoop, fusietraject en/of financieringsvraagstuk. Wij komen graag eens bij u sparren. Tot snel!

Fusie en overname team S+DL

Vragen over of interesse in een fusie of overnametraject?

Heeft u een specifieke vraag voor een van onze specialisten, of bent u geïnteresseerd in een fusie en overnametraject en wilt u de mogelijkheden met ons bespreken? Aarzel dan niet en neem geheel vrijblijvend contact met ons op middels onderstaande button.

Neem vrijblijvend contact op
Toine van Veenendaal
Toine van VeenendaalVennoot / Accountant
Bel nu: 0317 413 281

91% van onze klanten

Zou ons aanbevelen bij anderen!

Benieuwd naar wat S+DL voor u kan betekenen?

Neem contact op!