WERKKOSTENREGELING

Er is maar weinig dat zo vaak verandert als de richtlijnen van de fiscus. En al helemaal als het gaat om de personeelsadministratie. Logisch dus dat u dit niet gemakkelijk kunt bijbenen. Daarom kiest u voor de kennis en kunde van Schuurman & De Leeuw.

Toepassing werkkostenregeling

Met ingang van 1 januari 2015 zijn alle werkgevers verplicht om de werkkostenregeling toe te passen. Dit betekent kort gezegd dat er 1,2% van de totale bruto loonsom van al uw werknemers (de vrije ruimte) belastingvrij mag worden aangewend voor bijvoorbeeld personeelsfeestjes, attenties of kerstpakketten. Hierop zijn een aantal uitzonderingen namelijk de nihilwaarderingen en de gerichte vrijstellingen. Wanneer u uw vrije ruimte overschrijdt bent u 80% eindheffing verschuldigd over de overschrijding.

Overzichten vrije ruimte

U kunt ervoor kiezen om periodiek overzichten van uw vrije ruimte aan de fiscus door te geven of eens per jaar. Echter kunnen wij ons voorstellen dat u bij uw bedrijfsvoering er ook rekening mee wilt houden hoe u ervoor staat m.b.t. uw vrije ruimte. Wij kunnen u inzicht geven in de hoogte van uw vrije ruimte, of u het risico loopt op overschrijding en u adviseren over de mogelijkheden en gevolgen.

KUNT U FEEDBACK OF HULP GEBRUIKEN?

Linda van Ginkel, Jody Vermaat en Aliek Franck vertellen u graag meer over de ins en outs van de werkkostenregeling. Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking: 0317 – 763535, lonen@sedl.nl

91% van onze klanten

Zou ons aanbevelen bij anderen!

Benieuwd naar wat S+DL voor u kan betekenen?

Neem contact op!