BEDRIJFSWAARDERING

Bij een bedrijfswaardering wordt een inschatting gemaakt van de waarde van uw bedrijf die heel bepalend kan zijn voor de (ver)koop, overname, fusie of andere veranderingen binnen uw bedrijf. In verschillende gevallen kan het handig zijn om de waarde van uw bedrijf te weten. Bijvoorbeeld wanneer:

  • U een indicatie wil hebben van wat uw bedrijf kan opleveren bij de verkoop van uw onderneming. Maar ook hoe u de bedrijfswaarde kunt verhogen bij verkoop;
  • Een van de aandeelhouders zijn aandelenpakket wenst te verkopen, bijvoorbeeld wegens leeftijd, andere ambities of overlijden;
  • Wanneer er bijvoorbeeld een groot investeringsvraagstuk speelt.

Bedrijfswaardering berekenen
De specialisten van Schuurman en de Leeuw hebben diepgaande kennis en expertise om de waarde van uw bedrijf inzichtelijk te maken. Hierbij worden meerdere methodieken naast elkaar gehanteerd. Een bedrijf wordt veelal gewaardeerd aan de hand van de Discounted Cash Flow methode (DSF). Bij deze methode wordt de waarde van het bedrijf berekent op basis van toekomstige geldstromen (opbrengsten). Dit zorgt voor een zuivere en realistische waardering van de onderneming. Waarderen is echter altijd maatwerk. Er wordt altijd gekozen voor de waarderingsmethode die het beste bij uw vraagstuk past.

Uw bedrijfswaarderingsvraagstuk
Heeft u een bedrijfswaarderingsvraagstuk? Dan gaan we graag met u om tafel om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Toine van Veenendaal vertelt u graag meer over de ins en outs van uw waarderingsvraagstuk. Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking: 0317 – 413281t.van.veenendaal@sedl.nl.

91% van onze klanten

Zou ons aanbevelen bij anderen!

Benieuwd naar wat S+DL voor u kan betekenen?

Neem contact op!