Aangesloten bij
Meer informatie aanvragen

FUSIE EN SPLITSING

De belastingadviseurs van Schuurman en de Leeuw hebben ervaring met fusies en splitsingen. Bij herstructurering en reorganisatie van vennootschappen is het van belang, dat bij de begeleiding van cliënten alle betrokken deskundigen, meestal: notaris, accountant en belastingadviseur, samenwerken.

Er zijn verschillende vormen van fuseren. Een juridische fusie zijn twee of meer rechtspersonen betrokken: het vermogen van één of meer van hen (de verdwijnende rechtsperso(o)n(en)) gaat naar de overblijvende/verkrijgende rechtspersoon over zonder dat daarvoor een afzonderlijke notariële akte nodig is. Deze juridische fusie is de meest vergaande vorm van fuseren. Daarnaast bestaan ook de bedrijfsfusie en de aandelenfusie. De laatste fusie verdient veelal de voorkeur, omdat het verdwijnen van een vennootschap nog al eens als een nadeel wordt beschouwd.

Juridische fusie en splitsing dient te geschieden bij notariële akte. Wij kunnen u informeren over de formele -bij deze rechtsfiguren behorende- procedures.

KUNT U FEEDBACK OF HULP GEBRUIKEN?

Margreet Claassen vertelt u graag meer over de ins en outs van een optimale fusie of splitsing. Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking: 0317 – 413281, m.claassen@sedl.nl.

pand SEDL
SCHUURMAN EN DE LEEUW
Nieuwe Kanaal 9-D
6709 PA Wageningen
Telefoon: 0317-413281
info@sedl.nl

91% van onze klanten

Zou ons aanbevelen bij anderen!

Benieuwd naar wat S+DL voor u kan betekenen?

Neem contact op!