INNOVATIE

Omdat we met ons kantoor toch in de stad van de innovatie gevestigd zijn, kunnen wij als accountantskantoor niet achterblijven door ons te onderscheiden door onze vakkennis over innovatieve (fiscale) regelingen. Veel van onze cliënten houden zich bezig met innovatie en hierdoor bevinden wij ons midden in de innovatieve markt. Hieronder een aantal voorbeelden van innovatieve regelingen waar wij u wellicht mee kunnen ondersteunen.

WBSO

Steeds meer subsidieregelingen worden getransformeerd naar fiscale maatregelen of subsidies. Eén van de belangrijkste is de WBSO, de Wet Bevordering Speur en Ontwikkelingswerk. Wanneer je als ondernemer aan de voorwaarden voldoet, krijg je een afdrachtsvermindering voor de loonbelasting.

Innovatiebox

Daarnaast is de WBSO een toegangsticket tot de Innovatiebox, een stimuleringsmaatregel waarbij je over inkomen uit innovatieve activiteiten minder vennootschapsbelasting betaalt. Normaal gesproken bedraagt de vennootschapsbelasting 20-25%, dankzij de stimuleringsmaatregel wordt de belasting over een groot deel van de winst gereduceerd tot 4-5%.

Verlaagd tarief

Bij Schuurman & De Leeuw hebben we hier als adviserende partij al hele mooie resultaten mee gerealiseerd. Zo zijn er voorbeelden van klanten die dat verlaagde tarief over de hélft van hun winst mochten betalen.

Winst uit innovatie

Maar goed, hoeveel van je inkomen reken je toe aan die innovatieve activiteiten? Dat spreek je af in een vaststellingsovereenkomst die je vooraf voor meerdere jaren sluit met de fiscus. Alleen dan is er zekerheid: voor de komende jaren mag ik mijn winst uit innovatie berekenen en dan geniet ik over dat deel het verlaagde tarief voor de vennootschapsbelasting.

Fiscale regelingen

De kern: belangrijke regelingen zijn fiscale regelingen, daar waar er voorheen veel meer subsidies waren. Vergelijk het maar met de auto van de zaak. Elektrisch rijden is enorm gestimuleerd door er een lage bijtelling aan vast te koppelen.

Fiscaliteit als instrument

De fiscus zet fiscaliteit dus in als instrument om bepaalde zaken te stimuleren. Komt dat even mooi uit, wij van Schuurman & De Leeuw zijn als adviesbureau bewezen sterk in het geven van advies omtrent fiscale besparingsmogelijkheden. Wilt u meer weten over deze regelingen? Margreet Claassen vertelt u er graag meer over. Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking: 0317 – 413281, m.claassen@sedl.nl

Margreet Claassen
Margreet ClaassenBelastingadviseur
Bel nu: 0317 413 281

Meer dan cijfers

  • Full service accountantskantoor
  • Korte lijnen met de specialisten
  • Persoonlijk aanspreekpunt
  • Strategisch partner die met u meedenkt
  • Informele bedrijfscultuur
  • Kostenbesparing door geautomatiseerde boekhouding

91% van onze klanten

Zou ons aanbevelen bij anderen!

Benieuwd naar wat S+DL voor u kan betekenen?

Neem contact op!