BTW-advies2018-10-04T11:45:07+00:00

BTW ADVIES

De belastingadviseurs van Schuurman en de Leeuw adviseren u over nationale en internationale BTW vraagstukken. Zo voeren wij onder meer controles van de omzetbelasting uit om de fiscale aspecten van een onderneming in kaart te brengen.

Het berekenen en verrekenen van omzetbelasting lijkt eenvoudiger dan het is. Het juist toepassen van de regelgeving in binnen- en buitenland vereist veel actuele kennis. Weet u bijvoorbeeld precies wanneer een BTW vrijstelling geldt? Is altijd duidelijk welk tarief u in rekening moet brengen? Voldoet uw administratie aan alle regels? Maakt u correcties voor privégebruik?

Als dit niet uw alledaagse werk is, is dit zeker een uitdagende klus. Daarom staan onze belastingadviseurs u graag terzijde bij verschillende BTW vraagstukken en adviseren u proactief over uiteenlopende vraagstukken. Denkt u hierbij aan:

  • Is de BTW inrichting van uw administratie juist en up-to-date? Voldoen de uitgaande en inkomende facturen aan de factuurvereisten?
  • Welk BTW tarief (21%, 6% of 0%) is van toepassing en wanneer geldt een andere regeling (vrijstelling, BTW verlegd of niet belast)?
  • Levert u goederen of diensten aan het buitenland en weet u wanneer het 0%-tarief (ICL of uitvoer) van toepassing is en wanneer de BTW heffing verlegd is? Kunt u aantonen dat terecht geen BTW wordt berekend?
  • Als u onroerende zaken (ver)koopt of (ver)huurt, weet u dan wanneer BTW verschuldigd is en wanneer niet? Houdt u hierbij rekening met de herzieningstermijnen van 10 jaar?
  • Weet u welke BTW aftrekbaar is en welke niet? Vraagt u ook buitenlandse BTW terug? Maakt u correcties voor privégebruik?

KUNT U FEEDBACK OF HULP GEBRUIKEN?

Margreet Claassen vertelt u graag meer over de ins en outs bij uw BTW advies. Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking: 0317 – 413281, m.claassen@sedl.nl

91% van onze klanten

Zou ons aanbevelen bij anderen!

Benieuwd naar wat S+DL voor u kan betekenen?

Neem contact op!