BTW-advies2021-12-14T08:54:44+00:00

BTW ADVIES

De belastingadviseurs van Schuurman en de Leeuw adviseren u over nationale en internationale BTW vraagstukken. Zo voeren wij onder meer controles van de omzetbelasting uit om de fiscale aspecten van een onderneming in kaart te brengen.

Neem vrijblijvend contact op

De belastingadviseurs van Schuurman en de Leeuw adviseren u over nationale en internationale BTW vraagstukken. Zo voeren wij onder meer controles van de omzetbelasting uit om de fiscale aspecten van een onderneming in kaart te brengen.

Het berekenen en verrekenen van omzetbelasting lijkt eenvoudiger dan het is. Het juist toepassen van de regelgeving in binnen- en buitenland vereist veel actuele kennis. Weet u bijvoorbeeld precies wanneer een BTW vrijstelling geldt? Is altijd duidelijk welk tarief u in rekening moet brengen? Voldoet uw administratie aan alle regels? Maakt u correcties voor privégebruik?

Als dit niet uw alledaagse werk is, is dit zeker een uitdagende klus. Daarom staan onze belastingadviseurs u graag terzijde bij verschillende BTW vraagstukken en adviseren u proactief over uiteenlopende vraagstukken. Denkt u hierbij aan:

 • Is de BTW inrichting van uw administratie juist en up-to-date? Voldoen de uitgaande en inkomende facturen aan de factuurvereisten?
 • Welk BTW tarief (21%, 6% of 0%) is van toepassing en wanneer geldt een andere regeling (vrijstelling, BTW verlegd of niet belast)?
 • Levert u goederen of diensten aan het buitenland en weet u wanneer het 0%-tarief (ICL of uitvoer) van toepassing is en wanneer de BTW heffing verlegd is? Kunt u aantonen dat terecht geen BTW wordt berekend?
 • Als u onroerende zaken (ver)koopt of (ver)huurt, weet u dan wanneer BTW verschuldigd is en wanneer niet? Houdt u hierbij rekening met de herzieningstermijnen van 10 jaar?
 • Weet u welke BTW aftrekbaar is en welke niet? Vraagt u ook buitenlandse BTW terug? Maakt u correcties voor privégebruik?

Ervaringen van anderen

“Bij de Stichting Startlife werken we uitsluitend met regionale, kleinere stakeholders. We vinden het belangrijk dat bedrijven geworteld zijn in onze regio. Schuurman en de Leeuw zat dichtbij ons netwerk, waardoor de keuze voor hen voor de hand lag. Het accountantskantoor heeft voor ons het grote voordeel dat ze gespecialiseerd is in AgroFood. Ze hebben veel ervaring met de begeleiding van jonge bedrijven. Dat maakt deze accountant echt een vakinhoudelijke partner.”

Gitte Schober - Directeur, Stichting Startlife

Vraag vrijblijvend informatie aan

Heeft u vragen over de belastingaangifte van uw bedrijf of privé of bent u op zoek naar een belastingadviseur gespecialiseerd in het MKB? Neem direct contact op met Schuurman en de Leeuw of vul geheel vrijblijvend onderstaand contactformulier in. Een van onze adviseurs neemt dan zo snel mogelijk contact met u op! Bel voor een vrijblijvende kennismaking op: 0317 – 413281 of stuur een e-mail naar: m.claassen@sedl.nl

  Meer lezen over BTW-gerelateerde onderwerpen? Lees dan onderstaande blogs!

  Margreet Claassen
  Margreet ClaassenBelasting Adviseur
  Bel nu: 0317 413 281

  Meer dan cijfers

  • Full service accountantskantoor
  • Korte lijnen met de specialisten
  • Persoonlijk aanspreekpunt
  • Strategisch partner die met u meedenkt
  • Informele bedrijfscultuur
  • Kostenbesparing door geautomatiseerde boekhouding

  Benieuwd naar wat S+DL voor u kan betekenen?

  Neem contact op!
  Ga naar de bovenkant