Aangesloten bij
Meer informatie aanvragen

DUE DILIGENCE

Een due diligence wordt uitgevoerd omdat de partijen die bij een transactie betrokken zijn, zo min mogelijk risico willen lopen. In de wandelgangen wordt due diligence vaak een boekenonderzoek genoemd, maar in de praktijk is het veelomvattender.

Niet alleen wordt in opdracht van de koper het financiële verleden van een potentiële overnamekandidaat of samenwerkingspartner uitgebreid doorgespit, ook de fiscale, juridische en commerciële kanten worden bekeken. Daarnaast kan het noodzakelijk zijn zaken als milieu en personeel in de analyse mee te nemen.

Binnen een volledig due diligence onderzoek zijn diverse deelonderzoeken of specifieke aandachtsgebieden te onderscheiden. Deze deelonderzoeken worden uitgevoerd in samenwerking met uw Schuurman en de Leeuw accountant.

U kunt hierbij denken aan de volgende deelonderzoeken:

  • Financiële due diligence; Fiscale due diligence;
  • IT due diligence;
  • Personele due diligence;
  • Pensioen due diligence.

Als kopende partij wilt u vooral een inschatting kunnen maken van de toekomstige inkomsten van de onderneming. Voegt het bedrijf wel waarde toe en kan de investering terugverdiend worden? Ook wilt u uitsluiten dat achteraf verborgen gebreken aan het licht komen, de welbekende ‘lijken in de kast’.

Als verkopende partij kan u tot een zogeheten vendor due diligence besluiten. Dit gebeurt meestal in een vroegtijdig stadium, waardoor eventuele problemen en knelpunten nog hersteld kunnen worden. Bovendien hoeft de verkoper zich niet bloot te geven aan een team onderzoekers van de koper.

KUNT U FEEDBACK OF HULP GEBRUIKEN?

Edgar de Leeuw vertelt u graag meer over de ins en outs van uw het uitvoeren van een boekenonderzoek (due diligence).. Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking: 0317 – 413281, e.de.leeuw@sedl.nl

Schuurman en de Leeuw
SCHUURMAN EN DE LEEUW
Nieuwe Kanaal 9-D
6709 PA Wageningen
Telefoon: 0317-413281
info@sedl.nl

91% van onze klanten

Zou ons aanbevelen bij anderen!

Benieuwd naar wat S+DL voor u kan betekenen?

Neem contact op!