ACCOUNTANTSCONTROLE

Indien uw organisatie aan bepaalde omvangscriteria voldoet zal een wettelijke controle van de jaarrekening (accountantscontrole) moeten worden uitgevoerd door een daartoe bevoegde accountantsorganisatie.

Neem geheel vrijblijvend contact op

Schuurman en de Leeuw accountants is bevoegd – op basis van de Wta-vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) – wettelijke accountantscontroles te verrichten. Vanzelfsprekend verzorgen wij publicatiestukken voor de Kamer van Koophandel en accountantsverklaringen. Steeds vaker wordt het jaarverslag van een onderneming opgevraagd waardoor het op tijd publiceren van steeds groter belang is.

Doel accountantscontrole

Het doel van een accountantscontrole is: zekerheid. Voor de aandeelhouders, maar ook voor directie, investeerders, financiers enzovoort. Zij nemen beslissingen op basis van de gecontroleerde jaarcijfers. Door een gedegen controle en de controleverklaring die Schuurman en de Leeuw afgeeft bij een jaarrekening, biedt deze zekerheid en is daarom van toegevoegde waarde.

De door ons toegepaste accountantscontrole wordt gekenmerkt door een proactieve aanpak. Een controleaanpak die flexibel toepasbaar is voor iedere organisatie, ongeacht de branche en/of de grootte en complexiteit van de controle.
Overigens gelooft Schuurman en de Leeuw in de meerwaarde voor klanten door, daar waar nodig, buiten de traditionele kaders van het controleproces te stappen. Wij dragen graag praktische voorstellen aan om uw organisatieprocessen vanuit een frisse proactieve blik zo mogelijk verder te verbeteren en beperken ons niet tot de gebaande paden.

Naast de wettelijke controle kunt u kiezen voor een vrijwillige controle. De controle aanpak blijft wel gelijk aan die van de wettelijke controle met ook hier de controleverklaring als ‘eindproduct’. De controleverklaring wordt daarnaast bij financiële overzichten verstrekt zoals subsidies, verzekerd belang enzovoort.

Ervaringen van anderen

“Een BV bleek voor mij zoveel fiscale voordelen te hebben, dat ik mijn eenmanszaak heb omgezet. Dat heeft heel wat voeten in de aarde, maar ik kreeg duidelijke overzichten en uitgewerkte stukken van Margreet. Ook met de bank en de notaris weten ze de zaken goed voor te bereiden. In feite hoefde ik alleen nog maar een handtekening onder de stukken te zetten. Ik kan erop vertrouwen dat ze mijn belangen altijd voor ogen hebben. Dat, in combinatie met de ‘klik’ die ik voel met de mensen van Schuurman en de Leeuw, maakt dat ik niet meer weg ga bij mijn accountantskantoor!”.

Vraag vrijblijvend informatie aan

Heeft u vragen over de accountantscontrole of bent u op zoek persoonlijke advies? Neem dan direct contact op of vul geheel vrijblijvend onderstaand contactformulier in. Een van onze adviseurs neemt dan zo snel mogelijk contact met u op! Bel voor een vrijblijvende kennismaking op: 0317 – 413281 of stuur een e-mail naar: e.de.leeuw@sedl.nl

  Edgar de Leeuw
  Edgar de LeeuwVenoot / Accountant
  Bel nu: 0317 413 281

  Meer dan cijfers

  • Informele bedrijfscultuur
  • Full service accountantskantoor
  • Korte lijnen met de specialisten
  • Kostenbesparing door geautomatiseerde boekhouding
  • Persoonlijk aanspreekpunt
  • Strategisch partner die met u meedenkt

  Benieuwd naar wat S+DL voor u kan betekenen?

  Neem contact op!