ACCOUNTANTSCONTROLE

Indien uw organisatie aan bepaalde omvangscriteria voldoet zal een wettelijke controle van de jaarrekening (accountantscontrole) moeten worden uitgevoerd door een daartoe bevoegde accountantsorganisatie.

Schuurman en de Leeuw accountants is bevoegd – op basis van de Wta-vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) – wettelijke accountantscontroles te verrichten. Vanzelfsprekend verzorgen wij publicatiestukken voor de Kamer van Koophandel en accountantsverklaringen. Steeds vaker wordt het jaarverslag van een onderneming opgevraagd waardoor het op tijd publiceren van steeds groter belang is.

Doel accountantscontrole

Het doel van een accountantscontrole is: zekerheid. Voor de aandeelhouders, maar ook voor directie, investeerders, financiers enzovoort. Zij nemen beslissingen op basis van de gecontroleerde jaarcijfers. Door een gedegen controle en de controleverklaring die Schuurman en de Leeuw afgeeft bij een jaarrekening, biedt deze zekerheid en is daarom van toegevoegde waarde.

De door ons toegepaste accountantscontrole wordt gekenmerkt door een proactieve aanpak. Een controleaanpak die flexibel toepasbaar is voor iedere organisatie, ongeacht de branche en/of de grootte en complexiteit van de controle.
Overigens gelooft Schuurman en de Leeuw in de meerwaarde voor klanten door, daar waar nodig, buiten de traditionele kaders van het controleproces te stappen. Wij dragen graag praktische voorstellen aan om uw organisatieprocessen vanuit een frisse proactieve blik zo mogelijk verder te verbeteren en beperken ons niet tot de gebaande paden.

Naast de wettelijke controle kunt u kiezen voor een vrijwillige controle. De controle aanpak blijft wel gelijk aan die van de wettelijke controle met ook hier de controleverklaring als ‘eindproduct’. De controleverklaring wordt daarnaast bij financiële overzichten verstrekt zoals subsidies, verzekerd belang enzovoort.

KUNT U FEEDBACK OF HULP GEBRUIKEN?

Edgar de Leeuw vertelt u graag meer over de ins en outs van de accountantscontrole. Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking: 0317 – 413281, e.de.leeuw@sedl.nl

 

91% van onze klanten

Zou ons aanbevelen bij anderen!

Benieuwd naar wat S+DL voor u kan betekenen?

Neem contact op!