ACCOUNTANTSCONTROLE

Indien uw organisatie aan bepaalde omvangscriteria voldoet zal een wettelijke controle van de jaarrekening (accountantscontrole) moeten worden uitgevoerd door een daartoe bevoegde accountantsorganisatie.

Neem geheel vrijblijvend contact op

Soms is het de wens van bedrijven of de aandeelhouders om een vrijwillige controle uit te voeren op de jaarrekening, ondanks dat dit wettelijk niet verplicht is gezien de omvang van de onderneming. Ook de statuten of de toezichthouders kunnen eisen dat de jaarrekening moet worden gecontroleerd en is er in dat geval sprake van een vrijwillige controle. Schuurman en de Leeuw voert deze vrijwillige controles uit. Vanzelfsprekend verzorgen wij publicatiestukken voor de Kamer van Koophandel en accountantsverklaringen. Steeds vaker wordt het jaarverslag van een onderneming opgevraagd waardoor het op tijd publiceren van steeds groter belang is.

Indien uw organisatie aan bepaalde omvangscriteria voldoet (of in de toekomst naar verwachting aan zal gaan voldoen) zal een wettelijke controle van de jaarrekening (accountantscontrole) moeten worden uitgevoerd door een daartoe bevoegde accountantskantoor. Ook in dat geval bent u bij Schuurman en de Leeuw in goede handen.

Middels een succesvolle samenwerking met Keystone accountants zorgen wij ervoor dat onze klanten op een juiste wijze worden geholpen bij de uitvoering van de wettelijke controles waarbij de klant dezelfde kernwaarden van Schuurman en de Leeuw ervaart. Schuurman en de Leeuw zorgt hierbij voor de verbinding tussen Keystone en u als klant, hetgeen een bewezen succesvolle combinatie vormt met reeds bestaande klanten die dit als zeer prettig ervaren. Daar waar Keystone u als klant kan ontzorgen bij de uitvoering van de wettelijke controles, kan Schuurman en de Leeuw u aanvullend op alle andere terreinen voorzien van adviezen en ondersteuning. Aangezien het wettelijk niet is toegestaan om als accountant zowel de wettelijke controles en alle overige (adviserende) diensten uit te voeren voor u als klant, stelt deze samenwerking ons in staat u als klant volledig te ontzorgen en u optimaal in uw kracht te zetten middels al onze diensten en expertises.

Doel accountantscontrole

Het doel van een accountantscontrole is: zekerheid. Voor de aandeelhouders, maar ook voor directie, investeerders, financiers enzovoort. Zij nemen beslissingen op basis van de gecontroleerde jaarcijfers. Door een gedegen controle en de controleverklaring die Schuurman en de Leeuw afgeeft bij een jaarrekening, biedt deze zekerheid en is daarom van toegevoegde waarde. De controleverklaring wordt daarnaast bij financiële overzichten verstrekt zoals subsidies, verzekerd belang enzovoort.

De door ons toegepaste accountantscontrole wordt gekenmerkt door een proactieve aanpak. Een controleaanpak die flexibel toepasbaar is voor iedere organisatie, ongeacht de branche en/of de grootte en complexiteit van de controle.
Overigens gelooft Schuurman en de Leeuw in de meerwaarde voor klanten door, daar waar nodig, buiten de traditionele kaders van het controleproces te stappen. Wij dragen graag praktische voorstellen aan om uw organisatieprocessen vanuit een frisse proactieve blik zo mogelijk verder te verbeteren en beperken ons niet tot de gebaande paden.

Ervaringen van anderen

“Een BV bleek voor mij zoveel fiscale voordelen te hebben, dat ik mijn eenmanszaak heb omgezet. Dat heeft heel wat voeten in de aarde, maar ik kreeg duidelijke overzichten en uitgewerkte stukken van Margreet. Ook met de bank en de notaris weten ze de zaken goed voor te bereiden. In feite hoefde ik alleen nog maar een handtekening onder de stukken te zetten. Ik kan erop vertrouwen dat ze mijn belangen altijd voor ogen hebben. Dat, in combinatie met de ‘klik’ die ik voel met de mensen van Schuurman en de Leeuw, maakt dat ik niet meer weg ga bij mijn accountantskantoor!”.

Vraag vrijblijvend informatie aan

Heeft u vragen over de accountantscontrole of bent u op zoek persoonlijke advies? Neem dan direct contact op of vul geheel vrijblijvend onderstaand contactformulier in. Een van onze adviseurs neemt dan zo snel mogelijk contact met u op! Bel voor een vrijblijvende kennismaking op: 0317 – 413281 of stuur een e-mail naar: e.de.leeuw@sedl.nl

  Toine van Veenendaal
  Toine van VeenendaalVennoot / Accountant
  Bel nu: 0317 413 281

  Meer dan cijfers

  • Informele bedrijfscultuur
  • Full service accountantskantoor
  • Korte lijnen met de specialisten
  • Kostenbesparing door geautomatiseerde boekhouding
  • Persoonlijk aanspreekpunt
  • Strategisch partner die met u meedenkt

  Benieuwd naar wat S+DL voor u kan betekenen?

  Neem contact op!