INTERNAL AUDIT

Veranderingen teweegbrengen, het verbeteren van de kwaliteit en het effectiever opereren van de organisatie begint vaak van binnenuit. Om als onderneming de doelstellingen te realiseren kan de interne/internal audit als een belangrijk startpunt worden gezien.

Kwaliteit monitoren

Kort gezegd is een internal audit een (intern) onafhankelijk onderzoek waarmee een bedrijf haar eigen bedrijfsprocessen onder de loep neemt, controleert en de kwaliteit monitort. Maar ook het beheersen en naleven van de interne procedures en de uitvoering van risicomanagement is hier een wezenlijk onderdeel van.

Objectieve feedback

Internal audits geven het bestuur van een organisatie de mogelijkheid om objectieve feedback te krijgen en hier tussentijds op te sturen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het tijdig en effectief schakelen op veranderingen in de markt, de wijzigingen in wet- en regelgeving, technologische ontwikkelingen en de veranderende behoeftes van stakeholders. Feitelijk krijgt iedere organisatie vroeg of laat behoefte aan een zekere vorm van internal auditing.

Flexibiliteit en kwaliteit

De economische recessie van de afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat organisaties de internal audit hebben uitgekleed en er meer behoefte is ontstaan aan flexibiliteit. Schuurman & De Leeuw biedt u deze flexibiliteit en kwaliteit. Met onze financiële expertise op het gebied van internal audits zijn wij in staat uw organisatie direct een kwaliteitsimpuls te geven.

Verschillende opties

Er zijn verschillende opties mogelijk. Zo kunt u de regie van de internal audit in eigen handen houden, waarbij Schuurman & De Leeuw slechts specifieke werkzaamheden namens de internal audit uitvoert. Een ander mogelijk scenario is dat wij tijdelijk specifieke functies binnen de internal audit voor onze rekening nemen om zo een kwaliteitsimpuls te geven aan uw organisatie om het vervolgens weer over te dragen aan de interne organisatie.

KUNT U FEEDBACK OF HULP GEBRUIKEN?

Edgar de Leeuw vertelt u graag meer over de ins en outs van de internal audit. Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking: 0317 – 413281, e.de.leeuw@sedl.nl

91% van onze klanten

Zou ons aanbevelen bij anderen!

Benieuwd naar wat S+DL voor u kan betekenen?

Neem contact op!